Mainos

Modernin designin kauppa kasvussa

Nykydesignin markkinat ovat jälleen selvästi elpymässä. Huippuesineiden hinnat maailmalla ovat nousseet ennätyskorkeiksi. Samoin muotoiluhuutokaupat tekevät paluutaan myös Suomeen, muualla näitä erikoishuutokauppoja on kyetty järjestämään myös laskukauden aikana.

Yksi merkki suomalaisen muotoilun markkinoiden vilkastumisesta on, että moderniin designiin keskittyvät huutokaupat tekevät taas tuloaan Suomeenkin, tänään huutokauppaa käydään Hagelstamilla. Suurissa ulkomaisissa huutokaupoissa suomalaisesineet ovat saavuttaneet epätavallisen korkeita hintoja. -Noususuhdanne on vaikuttanut, korkeilla hinnoilla ei ole mitään tekemistä itse designin kanssa. Lisäksi on ollut isoja näyttelyjä, jotka ovat vaikuttaneet, arvioi Taideteollisuusmuseon intendentti Marianne Aav.

Suomalaismuotoilun useiden kulttiesineiden kysyntä maailmalla on ajanut niiden hinnat pois suomalaismuseoiden ja keräilijöiden ulottuvilta. Jonkinlainen lohtu kuitenkin on, että ne pääosin päätyvät museoihin ja julkisiin kokoelmiin - tuohan tämäkin näkyvyyttä Suomen kulttuurille. -Ne on aina yleensä samat esineet, harvoin ilmestyy mitään uusia esineitä. Sääli, että sillä ei aina ole tekemistä esimerkiksi esineen hyvyyden kanssa - ne vain on niitä mitä halutaan, sanoo Aav.

Huomisessa Helsingissä pidettävässä modernissa huutokaupassa ei kansainvälisiä raketteja juuri ole, mutta monipuolinen valikoima suomalaista muotoilua kyllä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.