Mainos

Moderni koti Ivalossa

Hannelin ja Pekan koti sijaitsee Ivalossa, Inarinjärven rannalla. Järvi sekä sitä ympäröivä luonto ovat kodin sisutuselementeistä tärkeimmät. Korkeista liki seitsemän metrisistä ikkunoista näkyy kumpuilevan kaunis Lapinmaa vahvana ja sivuuttamattomana. Pelkistetty sisustus antaa luonnolle sen tarvitseman tilan.

Puhdaslinjainen ruokapöytä on Duratia ja se sekä New York -tuolit muodostavat mielenkiintoisen kontrastin valkoisten hirsiseinien kanssa. Tämä osa taloa on vanhaa 1950-luvun tukkikämppää, joka on talon sydän.

Keittiö on samalla paikalla kuin tukkikämpässäkin. Valkoinen taso hohtaa yhtä valkoisena kuin pihan paksu lumikerros. Liesi on vanhan leivinuunin paikalla. Keittiön herrana toimii Pekka, joka on talon kokki.

Varsinainen olohuone on noin metrin matalammalla kuin keittiö ja ruokailutila, tämä on talon uutta osaa. Mustan nahan jyrkkyyttä pehmentää lappilaisesta luonnonkivestä tehty lattia.

Saunaosaston tumma tunnelma tulee kelon harmaasta pinnasta. Puulämmitteinen sauna lämpiää aina lauantaisin ja totta kai saunasta voi ihailla myös rakasta maisemaa. Muina päivinä nautitaan kuumasta kylvystä porealtaassa, varsinkin hiihtolenkin jälkeen siellä on ihana lämmitellä ja rentoutua.

Makuuhuone on samassa paikassa kuin yksi tukkikämpän alkuperäisistä huoneista. Nyt sisustus kotimaisine design tuotteineen on varmaan aika erilainen kuin silloin ennen.

Woodnotesin matto, Harri Koskisen K-tuoli ja Block valaisin sekä Markku Salon Diva-karahvit yöpöydillä puhuvat kaunista skandinaavista kieltä. Yhden todella kylmän talven jälkeen makuuhuoneeseen tehtiin takka, joka on ahkerassa käytössä tunnelmaa ja lämpöä tuomassa.

(T.i.l.a. 14.3.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.