Mainos

Mobilcom kaatuu tuesta huolimatta?

Saksalaisen umts-operaattorin Mobilcomin arvellaan ajautuvan kilpailijoiden syliin tai kaatuvan maan hallituksen 400 miljoonan euron tukipaketista huolimatta. Toiveet umts-investointin palauttamisesta eivät Saksassa saa vastakaikua.

Mobilcom on Soneraomisteisen Quamin jälkeen jo toinen operaattori, jolle Saksan umts-investoinnit käyvät ylivoimaisiksi. 5 500 työpaikan pelastamiseksi apuun on tullut vaaleihin valmistautuva liittokansleri Gerhard Schröder, joka on luvannut Mobilcomille 400 miljoonan euron tukipaketin. Mobilcomia rasittaa kuitenkin kuuden miljardin euron velka.

- Minä pidän Mobilcomia elinkelpoisena vain ilman umts-toimintaa. Ja niinkin se selviää vain korkeintaan vuoden. Tänä aikana yritys saneerataan niin, että joku kilpailija sen ostaa, analyytikko Joachim Koller Merck Fink & Co-yhtiöstä kertoo.

Myös kilpailijat erityisesti suomalaisia lähellä oleva Quam on tympääntynyt. Sama Saksan valtion tuki pitäisi arvostelijoiden mielestä antaa kaikille saman hinnan toimiluvista maksaneille operaattoreille.

- Parempi olisi ollut, jos Mobilcom olisi ajautunut - konkurssiin ja jäljelle jäävä omaisuus, kiinteä verkko, internet ja lopulta myös - matkapuhelinasiakkaat olisi arvotettu ja myyty, Koller kuittaa.

Saksan valtiota vaaditaan nopeasti väljentämään umts-lupiin liittyvää säännöstöä, jotta edes suurimmat operaattorit selviävät umts-rasituksista.

(MTV3)

(Talousuutiset 18.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.