Mainos

Mobiilivideolla vielä vähän käyttöä

Kokeilijoiden mielestä videon katseluun matkapuhelimella on kahdenlaisia luontevia käyttötilanteita. Tällaisia ovat esimerkiksi bussimatkat, odotus- ja jonotustilanteet sekä videoiden katsominen esimerkiksi lasten tai ystävien kanssa.

Videopuhelinten tulon myötä on noussut tarpeelliseksi selvittää, missä tilanteissa videoille olisi käyttöä. Käyttökokemuksia selvitti Kuluttajatutkimuskeskus yhdessä teleoperaattori Radiolinjan kanssa. Tutkimukseen osallistui yhteensä 13 henkilöä, jotka jakautuivat tasaisesti alle 20-vuotiaisiin, 20-40-vuotiaisiin ja yli 40-vuotiaisiin. Kokeilijat katsoivat videoita useissa eri tilanteissa ja arvioivat katselutilanteiden mielekkyyttä päiväkirjaan.

Alkuun kokeilijat ihastuivat puhelimeen ja videon katselu tuntui kiinnostavalta. Kuitenkin suurin osa kyllästyi videoiden katsomiseen jo ensimmäisen päivän aikana, sillä nykyinen videotarjonta ei ole kovin monipuolista ja teknisissä ominaisuuksissa on vielä kehitettävää.

Parannusehdotukset koskivat erityisesti videovalikoiman laajentamista, uusiutuvuutta ja ajankohtaistamista. Myös äänen laadun toivottiin parantuvan, vaikkeivät tekniset ominaisuudet olleetkaan tutkimuksen kohteina.

Tutkimuksessa olleesta videotarjonnasta myönteisintä palautetta saivat karaoke-videot. Koko videopuhelimen parhaaksi ominaisuudeksi kokeilijat totesivat kameran, jolla sai otettua valokuvia. Moitteita kamera sai monimutkaisista asetuksista ja niistä johtuvista vaikeuksista lähettää kuvien eteenpäin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.