Mainos

Mobiilimessujen kootut: Sähköposti tuhosi elämäni!

Barcelonassa järjestettävät Mobile World Congress 2011 -messut ovat nyt teknologia-alan kiinnostuksen keskiössä. Uutisoinnissa keskitytään luonnollisesti tuoreimpiin laitejulkistuksiin. MTV3 uutiset vie yleisönsä tällä kertaa katsomaan, mitä maailman suurimman mobiilitapahtuman ohessa tapahtuu.

Ensinnäkin Barcelonan hotellit ovat pullollaan messuihin osallistuvia vieraita, ja kaupungin keskustassa sijaitsevaa kongressialuetta lähestyttäessä tummapukuisten ihmisten virta voimistuu. Kaikilla on oma agendansa nelipäiväisillä messuilla.

Reitin varrella on useita poliiseja ohjaamassa liikennettä. Tästä huolimatta messualueen edustalle vihdoin päästäessä liikenne on täysin ruuhkautunut, ja ihmisiä loikkii autojen välistä kohti messuhalleja.

Harva tulee tänne vain hillumaan. Kyseessä on tapahtuma, jossa mobiilialan ammattilaiset voivat verkostoitua ja jakaa keskenään alan näkemyksiä.

"Stop all the chatter!"

Messualueen pääportin luona vierailija kohtaa alkajaisiksi äänekkään mielenosoittajajoukon, jonka protestin sanoma on humoristisen yllättävä.

- Sähköposti tuhosi elämäni! Näin huutaa kymmenpäinen mielenosoittajajoukko megafoneineen ja kyltteineen.

Tämän tarkemmaksi protestin syy ei nopealla vilkaisulla selviä, mutta joka tapauksessa ryhmän mielestä mobiilitapahtumassa tuntuu olevan jotakin mätää. Aivan tosissaan he eivät itsekään tunnu olevan, sillä hymy nykii usean "protestoijan" suupielissä.

Hämäränpeittoon jäävä bikinishow

It-yhtiö CBOSS kerää huomiota messujen keskeisellä paikalla bikinishown avulla. Ohjelman perimmäinen tarkoitus jää epäselväksi, mutta ainakin se kerää ympärilleen huomiota - mikä lienee ollut tarkoituskin.

Päivän kuluessa mallit ja bikinit vaihtuvat, mutta perusmeininki on sama. Kovinkaan informatiiviselta CBOSSin tapa ei tunnu. Toisaalta yhtiön nimi tuli kyllä googletettua, mitä ei monesta muusta messuilla kohdatusta oudosta nimestä voi sanoa.

Pressitilat, jonka langattomat yhteydet reistailevat

Barcelonan mobiilimessuille osallistuu valtavasti eri maiden toimittajia, joille on järjestetty työtilat kongressialueelle. Vapaat paikat ovat pressitiloissa kortilla, ja ajottain niistä syntyy jopa suoranaista juoksukilpailua. Kun vihdoin löytää kullanarvoisen työpisteen ja saa tietokoneen päälle, saa huomata, että langattomat verkot ovat ylikuormittuneet ja tietokone tipahtelee alituisesti verkosta. Vieressä istuva brittitoimittaja pyörittelee päätään.

- Ei tule mitään, netti ei toimi, mies murahtaa.

Kymmenen minuuttia vierähtää.

- Ei se nyt vaan toimi, pyörittelee britti silmiään ja luovuttaa paikkansa.

Useasta hallista koostuvalla messualueella on valtavasti ihmisiä, mutta tunnelma ei ole kuitenkaan liian ruuhkautunut. Tämä on tilaisuus, jossa mobiilialasta innostuneiden ihmisten päivä etenee kuin siivillä. Neljän päivän ajan on mahdollista katsastaa eturivistä käsin mobiilialan tulevaisuuden kehityslinjoja - ja tietenkin niitä uutuustuotteita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.