Kahden maalin Kaapo Kakko iski niitin – näin Leijonien Kanada-voitto MM-kisojen avauksessa eteni

1:14
Kaapo Kakko taituroi Leijonat 1-0-johtoon Kanadaa vastaan.

Suomi aloitti taipaleensa jääkiekon miesten MM-kisoissa lohkovaiheen avausottelulla Kanadaa vastaan perjantaina Slovakian Kosicessa. MTV Urheilu seurasi Leijonien 3-1-voittoon päättynyttä kamppailua hetki hetkeltä.

Leijonien sankareita olivat kaksi maalia tehnyt superlupaus Kaako Kakko ja upeasti torjunut Kevin Lankinen

Suomen turnaus jatkuu Slovakia-ottelulla lauantaina. 

Suomi-Kanada 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Klo 19.26: Kiitos seuraajille! Jatkamme huomenna Slovakia-ottelun merkeissä. Jatkojutut Leijonien avausvoitosta osoitteessa mtvuutiset.fi. 

Klo 19.25: Maamme-laulu soi! Sitä ennen Kosicen kisa-areenalla kaikuivat Kaapo-huudot. 

3. erä:

Klo 19.22: SUOMI VOITTAA KANADAN 3-1!

59.26: MAALI! 3-1! Kaapo Kakko kirmaa karkuun ja laukoo kiekon tyhjään Kanadan maaliin. Tätä edelsi Lankisen ilmiömäinen torjunta! 

1:28
Lankinen pelastaa Leijonat, Kakko niittaa ratkaisun tyhjään maaliin!

58. min: Kanadan maali tyhjillään! Hurjaa taistoa Suomen puolustusalueella. 

57. min: Leijonilla on aivan ylivoiman lopussa hyvä maalisauma, mutta Murray on mies paikallaan. Muuten ylivoima meni hieman ohi. 

55.08: Kakko karvaa kiekon puolustussinisellä ja on karata hyökkäykseen, mutta Darnell Nurse vetää jalat alta ja saa komennuksen jäähyaitioon. Suomi ylivoimalle. Nyt olisi mahdollisuus sinetöidä voitto!

55. min: Kakko laukoo röyhkeästi pienestä kulmasta, minkä jälkeen Pesonen huiskii irtokiekkoa ja joutuu kanadalaisten kovien otteiden kohteeksi. 

55. min: Anttila-Sallinen-Lammikko-triolta taas loistava vaihto, jonka aikana Leijonilla on useampikin paikka. Murray pitää lukemat 2-1:ssä. 

52. min: Sam Reinhartilla loistopaikka tasoitukseen maalin kulmalla, mutta Lankinen torjuu hieman onnellakin. Vahva vaihto Kanadalta. 

50. min: Leijonilla nyt pirteä ote. Se on pitänyt lisäksi Kanadan poissa parhailta tekopaikoilta. 

Klo 19.03: Alla olevalla videolla Arttu Ilomäen tekemä 2-1-johtomaali. 

1:26
Arttu Ilomäki sutii Leijonat 2-1-johtoon irtokiekosta.

48. min: Anttila käynnistää hienon hyökkäyksen, mutta syöttö Salliselle jää hieman taakse, minkä seurauksena tasapainonsa menettänyt Sallinen jyrää Murrayn Kanadan maaliin. 

47. min: Marchessault taas Lankisen kiusana, mutta suomalaisvahti torjuu eleettömästi. 

42.36: MAALI! Suomi 2-1-johtoon ylivoimalla! Arttu Ilomäki lataa Mikko Lehtosen laukauksesta pompanneen päätykiekon Murrayn taakse, kun rangaistusta on kulunut vain seitsemän sekuntia. Syöttöpisteet Toni Rajalalle ja Lehtoselle.  

42.29: Kanadalle jäähy poikittaisesta mailasta, Suomi ensi kertaa ylivoimalle. 

Klo 18.45: Päätöserä vauhtiin!

2. erä:

Klo 18.36: Toni Rajalan kommentit toisen erän jälkeen: "Toinen erä oli heikko. Lopussa pari viimeistä vaihtoa olivat hyviä. "Keke" hoiti homman maalilla loistavasti. Roiskimme liikaa kiekkoa, kun tuli pitkiä vaihtoja. Yritetään olla parempia kiekon kanssa."

Klo 18.31: Toinen erä päättyy lukemissa 1-1. Kanada hallitsi erää väkevästi ja Suomi oli vaikeuksissa, mutta Leijonat sai erällä vahvan päätöksen. Toivottavasti se kantaa viimeiselle 20-minuuttiselle. 

39. min: Kolmikolta Anttila-Sallinen-Lammikko erinomainen vaihto, mutta laukaukset jäävät hieman heppoisiksi. 

37. min: Manninen petaa Kakolle laukaisupaikan, mutta terävä kuti menee yli maalin. Pieni pilkahdus Leijonille vaikeuksien keskellä.

35. min: Leijonat pääsee puolittaiseen 2-1-ylivoimahyökkäykseen, joka ajautuu kuitenkin liiaksi laitaan. Murray pysäyttää Joel Kivirannan kudin helposti. 

34. min: Lankinen on tällä hetkellä Suomen hahmo, nyt hän pysäyttää Thomas Chabot'n laukauksen. 

33. min: Lankinen taas torjuntatöissä: nyt hän pysäyttää Antohny Manthan laukauksen patjallaan. Kanada hallitsee tapahtumia. 

32. min: Brandon Montour pääsee kokeilemaan vaarallisen vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta Lankisen hanskakäsi on nopea ja tarkka. 

29. min: Suomella nyt suuria vaikeuksia saada hyökkäyksiään käyntiin. Leijonat roiskii nyt vain kiekkoa pois puolustusalueeltaan, mutta Kanadallakaan ei ole ollut viime minuuteilla huippupaikkoja. 

27. min: Nyt vuorostaan Kanadalta vahva kaksiminuuttinen, joka pyörittiin lähes täysin Suomen puolustusalueella. Leijonilta taas hieman hermostuneita syöttöjä, joihin Kanada sai katkoja. 

25. min: Suomelta loistava vaihto, joka päättyy Savinaisen loistavasti petaamaan paikkaan Jokiharjulle, mutta puolustajan veto paukku laitoihin.

22. min: Mark Stone pääsee nokikkain Lankisen kanssa heti b-piste aloituksen jälkeen, mutta ratkaisu on Suomen onneksi heikko. 

21. min: Toni Rajalalla loistava paikka iskeä johtomaali, mutta kiekko suuntautuu Murrayn suojista päätypleksiin. 

Klo 18.01: Toinen erä käyntiin tilanteessa 1-1. 

1. erä:

Klo 17.50: MTV Urheilun Matti Nyrhinen kirjotti Kaapo Kakon suorituksesta näkökulman. Sen pääsee lukemaan tästä

Klo 17.49: Kakko kommentoi avausmaaliaan: "Sain hyvän syötön. Siitä olisi varmasti jäähykin tullut (Kanadalle), hyvä että meni sisään." 

Klo 17.46: Ensimmäinen erä päättyy 1-1-lukemissa. Leijonilta loistava aloitus turnaukselle, vaikka virheitäkin tuli. 

19. min: Suomelle avautuu erän viimeinen paikka, kun Harri Pesonen petaa ja Miika Koivisto laukoo, mutta ohi viuhuu. 

19. min: Lindbohm tykittää taas siniviivalta, Murrayn hanskakäsi toimii varmasti. 

Klo 17.44: Alla olevalla videolla Kanadan 1-1-tasoitus. 

0:54
Kanadan Jonathan Marchessault yllättää Kevin Lankisen ylivoimalla: 1-1. 

16. min: Oliwer Kaski menettää kiekon oman maalin takana, mutta Lankinen estää varmasti kanadalaisyrityksen. Toisessa päässä Petteri Lindbohm pääsee kokeilmaan toisesta aallosta, mutta laukaus kilpistyy lihamuuriin. 

14. min: Suomi on saanut hieman otettaan takaisin. Mikko Lehtonen ja Niko Mikkola kokeilevat Murrayn osaamista, kanadalaisvahti hoitaa. 

Klo 17.37: Alla olevalla videolla Kaapo Kakon tekemä Suomen avausosuma. 

1:14
Kaapo Kakko taituroi Leijonat 1-0-johtoon Kanadaa vastaan. 

11. min: Kanada on saanut hieman otetta tasoituksensa jälkeen. Osana tässä ovat myös Suomen harhasyötöt, joista Kanada on päässyt muutamaan hyvään tekopaikkaan. 

8.03: MAALI: Jonathan Marchessault tasoittaa lukemiksi 1-1 ylivoimalla. Vegas-hyökkääjän laukaus painuu aivan yläkulmaan. 

7.02: Kanadalle ylivoima, Jokiharju jäähylle korkeasta mailasta. 

6.47: MAALI! Suomi 1-0-johtoon! Kaapo Kakko pääsee puolittaiseen läpiajoon ja veivaa Leijonat johtoon! Syöttöpisteet Toni Rajalalle ja Arttu Ilomäelle. 

5. min: Leijonat hallitsee ottelua mielin määrin, Kanada ei saa hyökkäyksiään käyntiin. Anttila katkaisee Kanadan syöttelyn hyökkäyssiniviivalla ja pääsee loistopaikkaan, mutta laukaus suuntautuu ohi. 

4. min: Kapteeni Marko Anttila taklaa voimalla Troy Stecheriä, joka kerää tämän jälkeen kamojaan ja poistuu jäältä. Tämä kelpaa faneille! 

3. min: Tämä on Suomen kotipeli muutenkin kuin paperilla. Yleisöstä kuuluu voimakkaat Suomi-huudot, faneja on erittäin hienosti paikalla. 

2. min: Leijonilta loistava alku. Kaapo Kakko pääsee kokeilemaan kerran maalin kulmalta, ja toinen paikka tulee Henri Jokiharjulle, mutta Murray hoitaa varmasti Kanadan maalilla. 

Klo 17.15: Kiekko jäähän! Leijonien ja Kanadan välinen kisa-avaus on käynnissä. 

Ennakointi:

Klo 17.09: C Moren studiossa ennakoidaan ottelun voimasuhteet 65-35 Kanadan eduksi. Suurin ero on hyökkäyksessä, jonka asiantuntijat Olli Jokinen ja Tero Lehterä rankkaavat Kanadalle 80-20. 

Klo 17.07: Päävalmentaja Jukka Jalonen juuri ottelun alla C Morelle: "Tärkeintä on uskaltaa pelata rohkeasti". 

Klo 17.05: Kanadan maalilla aloittaa Pittsburghista tuttu Matt Murray. Kanadan kentälliset voit tarkastaa tästä

Klo 16.50: Superlupaus Kaapo Kakko kertoi joukkueen tuntemuksista C Morelle Leijonien turnausavauksen alla (video alla).

0:48
Kaapo Kakon kommentit Kanada-ottelun alla. 

Klo 16.47: MTV Urheilun toimittaja Aleksis Ärje on testannut suomalaisten kisaturistien Leijonat-tuntemusta Kosicessa. Yksi pelaaja on tuottanut faneille ongelmia (upotus alla). 

Klo 16.42: Haluatko testata Leijonat-tietämystäsi ennen ottelua? Tästä voit käydä arvaamassa Suomen pelaajien nimiä kasvokuvien perusteella

Klo 16.40: Leijonien kokoonpanon voit käydä katsomassa tästä. Kevin Lankinen torjuu Suomen maalilla. 

Klo 16.20: Tervetuloa seuraamaan Leijonien avausottelua! Ennakoidaan kamppailua muun muassa näkemyksillä C Moren studiosta, joka käynnistyy klo 16.30. Tähän artikkeliin upotetaan myös videot ottelun huippuhetkistä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja