Leijonat teki selvää jälkeä Unkarista, Mikko Rantaselta huima esitys – näin ottelu eteni

Maalikooste: Unkari - Suomi 7:45
Maalikooste: Leijonat rymisteli Unkarin kumoon 7-1. Ottelussa nähtiin useita näyttäviä suorituksia Suomen NHL-miehiltä.

Suomi otti vakuuttavan 7-1-voiton Unkarista jääkiekon MM-kisoissa Tampereella. Unkari pyristeli Suomen mukana kaksi  erää, mutta päätöserässä Leijonilta nähtiin viiden osuman ryöppy.

Ottelun hahmo oli kolme syöttöpistettä kasannut ja Unkaria taituruudellaan riivannut Mikko Rantanen. Lisäksi NHL-vahvistuksista Kaapo Kakko ja Kasperi Kapanen avasivat maalitilinsä turnauksessa.

Leijonat kohtaa seuraavaksi Itävallan lauantaina kello 16.20 alkaen

Unkari–Suomi 1-7 (0-1, 1-1, 0-5)

Liveseuranta:

3. erä:

60:00 Ottelu päättyy Suomen 7-1-voittoon! Laukaukset 44-13 Leijonille, päätöserässä 24-2!

59:01 MAALI! Suomi 7-1: Joel Armia taituroi koko kentän läpi ja sivaltaa Suomen seitsemännen maalin. Määttä ja maalivahti Olkinuora syöttäjiksi.

59. min: Koko ajan tulee paikkoja, myös edelleen maalittomalle Mikko Rantaselle, mutta ei mene sisään.

57:09 JÄÄHY: Jälleen ylivoima Leijonille. Roland Kiss paini Harri Pesosen nurin.

54:42 MAALI! Suomi 6-1: Waltteri Merelä laukoo aloituksen jälkeen, kun Niklas Frimanin veto kilpistyi hänen omiin pöksyihinsä. Toiseksi syöttäjäksi aloituksen voittanut Hannes Björninen. Uran ensimmäinen MM-kisamaali ensimmäisessä MM-ottelussa Merelälle!

55. min: Unkari on kieputettu jo aika väsyksiin. Valmennus on kokeillut pieniä ketjumuutoksia, kun Armia ja Kapanen ovat välillä vaihtaneet paikkaa ketjuissa.

53. min: Rantanen hassuttaa koko Unkarin viisikkoa, kun omilla vaihto kesken. Siitä seuraa vielä maalipaikkakin.

52. min: Erän laukaukset tähän asti 13-0 Suomelle.

50. min: Hyvin hakevat Kakko, Armia, Kapanen ja kumppanit ylivoimamaalia. Melkein koko kaksiminuuttinen menee tällä kentällisellä Unkarin päässä, mutta lisämaaleja ei tule.

48:35 JÄÄHY: Hirvittävän myllytyksen jälkeen Janos Hari kaataa Mikko Rantasen. Se on kaksi minuuttia kampituksesta.

46:20 MAALI! Suomi 5-1: Kasperi Kapanen laukoo Unkarin pelaajan mailan kautta ropellikiekon, joka uppoaa kuin uppoaakin maaliin. Kakko ja Suomela syöttäjiksi.

46. min: Leijonat pyörittää nyt peliä aivan eri tavalla kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Unkarilla alkaa tehdä tiukkaa pysyä kyydissä.

43:24 MAALI! Suomi 4-1: Teemu Hartikainen pommittaa ylivoimalla, kun Mikko Rantanen jakaa nopeasti yhdellä kosketuksella Mikko Lehtosen syötön eteenpäin. Se on Hartikaiselle jo turnauksen kolmas ylivoimamaali.

41:58 JÄÄHY: Gergo Nagy joutuu kampituksesta istunnolle. Kävi karvaamassa Leijonien päädystä kiekkoa ja kaatoi siinä Miika Koiviston mennessään. Ei ole lainkaan samaa mieltä tuomarin kanssa tästä.

40:51 MAALI! Suomi 3-1: Atte Ohtamaa laukoo ranteella komeasti yläkulmaan, kun Mikko Rantanen taituroi osumaan huiman alustuksen. Sakari Manninen toiseksi syöttäjäksi.

Klo 17.52: Ottelun kolmas erä on käynnissä!

2. erä:

40:00: Toinen erä päättyy Leijonien 2-1-johdossa. Vähän turhan tiukka tilanne edelleen. Erän laukaukset Suomelle 10-6.

39. min: Suomela on taas jäällä. Pyörittävät hyvin Kakon ja Armian kanssa, mutta maalia ei tullut.

37. min: Antti Suomela liukuu jäätä pitkin ja nousee hitaasti ylös. Näyttäisi olevan vaihtoaitiossa vähän tuskissaan. Hidastus näyttää, että häntä taklattiin kiekottomana vaihtoa kohti luistellessaan.

35. min: Mikko Rantanen kieputtaa taas Unkari päässä, mutta tuloksettomasti.

31. min: Aivan ylivoiman lopulla tulee hyvä paikka, mutta Unkarin maalivahti Balizs torjuu kilvellään.

30. min: Ensimmäinen ylivoimaminuutti menee täysin ohi Leijonilta.

28:03 JÄÄHY: Milan Horvath saa kaksi minuuttia kampituksesta. Atte Ohtamaa kävi jään pinnassa.

26:46 MAALI: Unkari 1-2! Balasz Sebok törkkää kiekon maaliin, kun Jussi Olkinuora roiskaisi sen hanskallaan ilmaan. Se putosi maalivahdin selän taakse maaliviivalle, mistä Ilveksessä pelannut hyökkääjä pääsi siihen ensimmäiseksi kiinni.

23:09 MAALI: Suomi 2-0! Kaapo Kakko lyö takatolpalta kiekon reppuun Joel Armian näppärästä syötöstä. Antti Suomela ylivoimamaaliin toiseksi syöttäjäksi.

21:18 JÄÄHY: Unkarille toinen rangaistus tähän otteluun. Mikko Rantasen kiepautusten jälkeen Olli Määttä pääsee purjehtimaan maalia kohti, ja Istvan Sofron kamppaa häneltä jalat alta. Kaksi minuuttia ylivoimaa tarjolla.

Klo 17.06: Ottelun toinen erä on käynnissä!

1. erä:

20:00: Ensimmäinen erä on pelattu. Leijonat johtaa Mikko Lehtosen maalilla 1-0. Laukaukset Suomelle 10-5.

Tässä esimerkki epäselvyyksistä Leijonien pelitavassa – Petri Kontiola hämmästeli MM-studiossa 2:20

20. min: Kovia paikkoja Leijonilla. Kasperi Kapanen antaa maltilla loistavan syötön takatolpalle, mutta Juho Lammikon namupaikka pysähtyy Baliszin loistavaan torjuntaan. Ennen sitä Ville Pokka laukoi vihaisesti, mutta yli meni.

17. min: Rantanen punnertaa Unkarin maalille, mutta veto viuhuu ohi.

12:52 MAALI: Suomi 1-0! Mikko Lehtonen tällää ranteella komean vedon yläkulmaan. Lehtonen pääsi nousemaan Mikko Rantasen jätön seurauksena. Atte Ohtamaa on toinen syöttäjä.

11. min: Armia laukoo vielä, mutta ei tule maalia tästä ylivoimasta.

10. min: Leijonien ylivoima pyörittää hirvittää myllytystä, mutta Rantasen, Mannisen ja Hartikaisen vedot pysähtyvät välillä tolppaan, välillä maalivahti Bence Balizsin maskiin.

8:42 JÄÄHY: Istvan Terbocs huitoo suomalaispelaajalta mailan poikki. Siitä kaksiminuuttinen.

9. min: Karol Csanyi laukoo ja Olkinuora pompottaa vaarallisesti eteensä. Unkarilla on ollut toistaiseksi ottelun parhaat maalipaikat!

7. min: Suomen neloskenttä saa hyvän hyökkäyksen Unkarin päätyyn. Ja heti perään pomppii taas Olkinuoran maalilla!

5. min: Nyt pääsee Istvan Bartalis lyömään päädystä pompanneeseen kiekkoon. Olkinuora torjuu ja peittää makuulla kiekon.

2. min: Juho Lammikko pääsee hyvin lähestymään maalia vasemmalta laidalta, mutta kunnon maalipaikkaa ei tilanteesta tule. Hyvä laukaisupaikka tulee poikittaissyötöstä myös Unkarin Peter Vinczelle, mutta veto viuhuu yli Jussi Olkinuoran maalin.

Klo 16.21: Kiekko putoaa jäähän!

Klo 16.00: Mikko Rantasen ja muiden tähtipelaajien tehottomuus on antanut odottaa itseään. Tässä Rantanen ja muut Leijonat kertovat, miten he käsittelevät ulkopuolelta tulevia paineita.

Klo 15.52: Studiossa nähtiin vielä paljon petrattavaa useilla osa-alueilla. Tässä myös Petri Kontiolan debyytti C Moren MM-kisastudiossa!

C Moren studiossa löydettiin Leijonien pelistä petrattavaa: "Oikeastaan kaikista osa-alueista puuttuu" 3:00
C Moren asiantuntijat Petri Kontiola ja Tero Lehterä analysoivat Leijonien parannuksen kohteet ennen Unkari-ottelua.

Klo 15.50: Tero Lehterä on studiossa vahvassa vireessä. Teemu Niikko kysyi C Moren ennakkolähetyksessä, mitä eväitä Unkarilla on tähän peliin. Vastaus: yksi suolakeksi.

Klo 15.30: Kaunista perjantai-iltapäivää ja tervetuloa seuraamaan Leijonien viidettä alkusarjan ottelua. Sarjanousija Unkari luistelee Leijonien vastustajaksi kello 16.20 käynnistyvässä ottelussa. Suora lähetys kamppailusta käynnistyy studio-osuudella C More Sport 1 -kanavalla ja C More -suoratoistopalvelussa kello 15.30. MTV3-kanavan katsojat otetaan mukaan klo 16.00!