Nämä ovat Kaapo Kakon MM-kisat! Näin Leijonien Slovakia-voitto eteni

Suomi jatkoi jääkiekon MM-kisoja ottelulla turnausisäntä Slovakiaa vastaan lauantaina. MTV Urheilu seurasi Leijonien 4-2-voittoon päättynyttä kamppailua hetki hetkeltä.

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Yhdysvallat-Suomi maanantaina 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​​​​​​​​

Ottelun hahmo oli 18-vuotias Kaapo Kakko, joka iski hattutempun. Hän kasvatti turnauksen maalimäärään viiteen kahdessa ottelussa.

Suomi kohtaa seuraavaksi USA:n maanantaina. Leijonat on voittanut molemmat ottelunsa.

Slovakia-Suomi 60 min 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)

Klo 23.46: Kiitos seuraajille, mieletön ottelu! Jatketaan liveseurannan parissa maanantaina, kun Suomi kohtaa USA:n.

3. erä:

Klo 23.41: Suomi voittaa 4-2! Kaapo Kakko tekee hattutempun ja kasvattaa turnauksen maalimääränsä viiteen.

59.45: MAALI! Suomi 4-2-johtoon. Kaapo Kakko täydentää hattutemppunsa osumalla tyhjään maaliin.

59. min: Slovakian maali tyhjillään.

58. min: Leijonat taistelee upeasti, blokkaa laukauksia. Slovakia ei pääse huippusektorille paineesta huolimatta.

56. min: Slovakialla rajua painetta Suomen päässä, mutta Lankinen koppaa kiekon räpyläänsä ja antaa hengähdystauon Suomelle.

54. min: Leijonat kestää alivoiman.

51.29: Marko Anttila jäähyboksiin. Tämä alivoima Leijonien pitää kestää.

49.52: MAALI! Kaapo Kakko taituroi Suomen 3-2-johtoon! Upea harhautus maalin kulmalla ja kiekko rystyllä ohi Ciliakin! Huikea 18-vuotias pelimies, jolle maali on jo neljäs turnauksessa.

50. min: Kakko tarjoille maukkaasti Manniselle, mutta Ciliak torjuu hienosti.

49. min: Slovakialla hirmuinen mylläkkä Suomen päädyssä. Marincin laukoo viivalta 3-4 kertaa, tuloksetta.

Klo 23.18: Alla video Slovakian tasoituksesta toisen erän loppuhetkillä.

46. min: Leijonilla nyt erittäin hyvä ote. Peli on pyörinyt pitkälti Slovakian päädyssä.

43. min: Joel Kiviranta laukoo tiheän maskin takaa, mutta Ciliak torjuu eleettömästi. Hyvä startti erään Suomelta!

42. min: Mikko Lehtosella on erän ensimmäinen tekopaikka, mutta laukaus kilpistyy lihamuuriin. Ciliak ei joudu töihin Slovakian maalilla.

Klo 23.06: Päätöserä käyntiin!

2. erä:

Klo 22.54: Alla video Rajalan laukauksesta, joka osui kipeästi Slovakian Marek Dalogan kasvoihin toisessa erässä. Daloga jättää jään verisenä, pyyhe kasvoillaan.

Klo 22.50: Toinen erä päättyy 2-2-tilanteessa. Vartin päästä huikea päätöserä!

39.20: MAALI! Slovakia tasoittaa hurjan mylläkän päätteeksi 2-2:een. Kiekko lipuu ensin Suomen maalialueen poikki aivan maaliviivan päältä, ja Martin Marincin neppaa pelivälineen lopulta Lankisen kautta verkkoon. Maali käytiin tarkastamassa videolta, minkä jälkeen Suomen valmennus haastoi tilanteen, mutta päätös piti.

39. min: Slovakia rynnistää Suomen puolustuslinjan läpi, mutta Marian Studenic ei saa sudittua kiekkoa maaliin avopaikasta.

38. min: Hakanpää pääsee tykittämään vastakiekkoon, mutta laukaus paukku laitoihin.

35. min: Rajala laukoo vastustajan mailan kautta kiekon suoraan Slovakian Marek Dalogan kasvoihin. Daloga jättää jään verisenä, pyyhe kasvoillaan.

34. min: Kakko taas elementissään hyökkäysalueella. Hän petaa paikan Mikko Lehtoselle, mutta laukaus jää hepposeksi.

Klo 22.28: Alla oleva video: Henri Jokiharjun luistimen terä irtosi vastustajan laukauksesta, mutta Leijonat-pakki naksautti terän kylmanviileästi paikoilleen tauon aikana ja jatkoi jäällä.

30.31: Niko Ojamäki huitomisesta boksiin Slovakian kovan paineen päätteeksi. Suomi alivoimalle.

30. min: Slovakia kestää alivoiman, Leijonilta hyvää painetta.

28. min: Kakko tarjoilee Ojamäelle avopaikan takatolpalle, mutta Ojamäki huiskii kiekosta ohi.

27.10: Slovakia taas alivoimalle. Nyt olisi oiva paikka iskeä 3-1-maali!

26. min: Slovakia kestää alivoiman. Savinaisen ohjaus Rajalan syötöstä kilahti tolppaan, joten Leijonien lisämaali oli lähellä.

23.32: Slovakian Tomas Tatarille kahden minuutin rangaistus, Suomi toisen kerran ylivoimalle. Leijonat teki ensimmäisestä ylivoimastaan maalin.

21. min: Slovakialla heti vaarallinen ylivoimahyökkäys, mutta Jani Hakanpää peittää syöttölinjan hyvin alimpana puolustajana.

Klo 22.05: Kiekko jäähän, toinen erä käyntiin.

1. erä:

Klo 21.54: Ja tässä Kaapo Kakko -herkkua: Leijonien upea 2-1-johtomaali.

Klo 21.52: Alla videot Slovakian avausmaalista ja Suomen tasoituksesta.

Klo 21.49: Huikea erä päättyy Suomen 2-1-johdossa. Lindbohm ja Kakko maalintekijöinä.

18. min: Marko Anttila saa huippupaikan, mutta ajautuu liian pieneen kulmaan ja kuti jää piippuun.

16.11: MAALI! Kaapo Kakko lataa Suomen 2-1-johtoon. 18-vuotias Kakko, joka on Leijonien joukkueen kuopus, laukoo yllättäen siniviivan alta ja kiekko painuu maalin kattoon ohi Ciliakin. Osuma on Kakolle turnauksen kolmas. Syöttöpisteet Niko Mikkolalle ja Sakari Manniselle.

14.21: MAALI! Suomi tasoittaa 1-1:een! Puolustaja Petteri Lindbohm on kärppänä paikalla maalin kulmalla ja iskee Savinaisen suupaisun verkon perukoille. Tärkeä tasoitus ylivoimalla. Savinaisen lisäksi syöttöpiste Toni Rajalalle.

14. min: Suomelle meinaa tulla vaihtovirhe, ja Slovakia pääsee kokeilemaan maalintekoa alivoimalla. Lankinen torjuu.

12.40: Slovakian Cajkovsky jäähylle korkeasta mailasta. Leijonat ylivoimalle ensi kertaa tässä ottelussa.

10.52: MAALI! Slovakia iskee juuri kun Suomi tulee täysilukuiseksi – 1-0. Lankinen torjuu Andrej Sekeran laukauksen eteensä ja Erik Cernak iskee irtopalan ohi Leijonat-vahdin.

10. min: Slovakialla heti vaarallinen paikka ylivoiman alkuun, mutta jäässä makaava Lankinen saa kiekon patjojensa alle.

8.50: Atte Ohtamaa boksiin huitomisesta, Leijonat alivoimalle.

9. min: Kaapo Kakkokin myllää ensi kertaa kunnolla Slovakian päädyssä. Superlupaus yrittää Ciliakin ohittamista vanhanaikaisella.

7. min: Niko Mikkola pääsee tykittämään vastakiekkoon siniviivan alta, mutta laukauksessa ei ole maskia, ja Ciliakin hanskakäsi toimii varmasti.

6. min: Slovakia näyttää jatkavan siitä, mihin jäi eilen. Hyvää mylläkkää Suomen päässä, mutta Lankinen ei ole joutunut vielä venymään huipputorjuntoihin.

4. min: Ojamäki pääsee kokeilemaan kahdesti Ciliakin ohittamista, ja heti perään Slovakialla pari paikkaa Suomen päässä. Vauhdikas alku!

2. min: Rajala-Savinainen-Ilomäki-trio pyörii hyvin Slovakian alueella, mutta laukaus jää uupumaan. Hallissa on hurja mökä. Slovakialaisfanit viheltävät, kun kiekko on Suomella.

Klo 21.15: Kiekko jäähän! Suomen maalilla Kevin Lankinen, Slovakialla Marek Ciliak.

Ennakointi:

Klo 21.09: Karri Kivi ja Olli Jokinen ennakoivat voimasuhteet Slovakialle niukasti 51-49.

Klo 21.06: Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ottelun alla: "Slovakia pelaa hyvää lätkää isolla sydämellä. Hyvin samantyylinen joukkue kuin me. He pelaavat ehkä liiankin tunteella välillä".

Klo 21.05: Tässä video alla mainitusta TSN:n Leijonat-arviosta.

Klo 20.52: Leijonien Veli-Matti Savinainen C Morelle ottelun alla: "Kaksi hyvin samanlaista joukkuetta vastakkain. Pelaajat antavat joukkueensa eteen koko sydämensä. Varmasti tulee hyvä jääkiekko-ottelu".

Klo 20.37: C Moren studiossa esitettiin myös kanadalaiskanava TSN:n arvio Leijonien avausottelusta Kanadaa vastaan. Sävy oli erittäin kehuva, ja kaksi osumaa tehnyt superlupaus Kaapo Kakko keräsi suitsutusta.

Klo 20.29: Slovakia puolestaan vaihtaa maalivahtia USA-voitosta: tänään maalilla Marek Ciliak, eilen voiton torjui Patrik Rybar.

Klo 20.28: C Moren asiantuntijat Karri Kivi ja Olli Jokinen yllättyivät Leijonien valmennusjohdon ratkaisusta jatkaa Lankisella maalissa. Lisää aiheesta tässä!

Klo 20.15: Tervetuloa seurantaan! Ottelu alkaa tunnin päästä, mutta ennakoidaan sitä ennen kamppailua muun muassa kommenteilla C Moren studiosta, joka käynnistyy klo 20.30.