Mainos

MM-mitalia jahtaavalla Ilkka Herolalla uusi tilanne – "Vaikka hiukset päästä lähtevätkin"

4:01

Ilkka Herola nostatti toiveita yhdistetyn tulevaan maailmancup-kauteen sijoittumalla kesä-GP:n kokonaiskilpailussa komeasti toiseksi. Uudesta lähtökohdasta talveen lähtevän suomalaistähden harjoituskausi sujui kaikkineen mainiosti.

– Leirivuorokausia on lisätty vielä aikaisemmasta ja jaksotusta on muutettu jonkin verran sillä tavalla, että on saatu hyppyhommaan parempi fokus. Ainakin kesäkisojen perusteella näyttää siltä, että on saavutettu haluttua tulosta. Se tietysti lisää itseluottamusta, Herola kertoo MTV Sportille.

Herola on viime vuosina kolkutellut yhdistetyssä aivan terävimmän kärjen kantoja, mutta arvokisamitalit ovat antaneet vielä odottaa itseään. Henkilökohtaisissa maailmancup-kisoissa Herola on sijoittunut parhaimmillaan kaksi kertaa kolmanneksi.

– Ongelmat ovat selkeästi olleet enemmän mäkipuolella. Asiat, mitä siellä pitää muuttaa, ovat olleet osittain henkisen puolen juttuja, joita pyritty kehittämään jo useamman vuoden ajan. Nyt sielläkin on mielestäni saavutettu suuria askeleita eteenpäin ja sisäinen tasapaino alkaa löytymään. Kisatilanteissakin on ollut helpompi suoriutua hyvin, Herola kuvaa.

– Toinen juttu on se, että kun töitä on tehty fyysisestikin mäkipää edellä, se alkaa näkyä tuloksissa. Muutos, joka aikanaan tuli, kun aloimme rakentaa yhdistetyn uutta nousua vahvasti hiihtopainotteisella harjoittelulla, näkyi useamman vuoden mäkipuolella. Jouduimme uhraamaan sitä, ja nyt sitä on saatu pikkuhiljaa takaisin.

Herola jatkaa tulevana talvena yhden pitkäaikaisen tavoitteensa jahtaamista: hän pyrkii sijoittumaan maailmancupin kokonaiskilpailussa viiden kärkeen. Parhaimmillaan Herola on ollut seitsemäs talvella 2016–2017. Lisäksi Herola hamuaa henkilökohtaista arvokisamitalia Seefeldin MM-kisoista.

– Uskon, että molemmat (tavoitteet) ovat ihan saavutettavissa.

Viime kausiin nähden uutena asiana on Hannu Mannisen lopetettua se, että Herola on nyt 23-vuotiaana maailmancupin kiertämisessä Suomen joukkueen kokenein urheilija, vaikka Leevi Mutru onkin iältään hätnä reilun kuukauden vanhempi.

– Ehkä tämän kokemuksen kautta jonkinlainen vanhimman urheilija on muotoutunut minulle. Se on sinällään aika hauskaa, koska en vielä ainakaan koe olevani hirveän ikäloppu, vaikka hiukset päästä lähtevätkin, Herola veistelee.

Yhdistetyn maailmancup-kausi käynnistyy reilun kuukauden päästä Rukalla.

Ylälaidan videolla Herola kertoo myös, miten hänen itseluottamuksensa kanavoituu voittojen hakemiseen ja millainen joukkue Suomella on hänen mielestään jalkeilla. Alla toisen suomalaistähden Eero Hirvosen mietteitä.

3:49

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja