Ilkka Herola kesän kokonaiscupissa komeasti toiseksi – yhdistetyn suomalaistähti yllättyi

Hirvonen ja Herola päättivät kautensa kahdeksan joukossa 1:53

Ilkka Herola sijoittui yhdistetyn kesä-GP:n kokonaiskilpailussa komeasti toiseksi. Kesäkiertueen viimeisessä kisassa Slovenian Planicassa Herola oli sunnuntaina viides.

Videolla viime talven maailmancup-kauden päätös Saksan Schonachissa.

Herola lähti 131 metrin hypyn jälkeen sunnuntain hiihto-osuudelle kuudentena. Suomalainen ei yrittänyt ajaa kärkeä kiinni, vaan hiihti kisan isossa porukassa, kukisti tiukassa loppukirissä Itävallan Martin Fritzin ja sijoittui viidenneksi.

– Parempi hyppy tänään, sai nousujohteisen systeemin pysymään yllä. Aika toivotonta olisi yksin tuommoisella radalla hiihtoa tehdä. Ei jäänyt ladulle muuta tekemistä kuin voittaa tuo letka, joka siinä oli. Siinä onnistuin, kaikki tuli tehtyä, mikä oli mahdollista, Herola sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Herolan sijoituskimara kesän kuudessa kisassa oli 7, 1, 4, 3, 8 ja 5. Herola summasi 323 pistettä, kun kesäkiertueen voiton vei Itävallan Mario Seidl 456 pisteellä. 

– Kokonaisuutena kesä-GP oli positiivinen yllätys ja vahvistus siitä, että on oikeaan suuntaan menty. Hyppäämisen positiviinen vire on tietenkin mukava pitkästä aikaa nähdä, saatiin tulosta aikaseksi. Toinen sija tuntuu hyvältä, hyvä lähteä ensi vuonna parantamaan, Herola sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat