Sori HIFK, kiinnostus vain yltyy – Antti Suomela lähdössä NHL:ään "enemmän kuin todennäköisesti"

HIFK:n kanssa sopimuksen tehneen Antti Suomelan vaisuksi jäänyt MM-turnaus ei laskenut tähtihyökkääjän osakkeita. Päinvastoin, kiinnostus NHL:ssä on vain kiihtynyt. Suomelan agentin mukaan lähtö Pohjois-Amerikkaan on "enemmän kuin todennäköistä".

Videolla Leijonan iholla -jakso Suomelan kanssa MM-kisoista.

JYPissä viime kaudella pelannut Suomela voitti SM-liigan pistepörssin iskettyään tehot 21+39=60. Hänen agenttinsa Markus Lehto sanoo, että 15 NHL-joukkuetta on hänen perässään.

– Kaikkien seurojen mukaan hänelle on ihan hemmetin isoa roolia tarjolla lyhyellä ja pidemmällä aikajänteellä. Sieltä pitää yrittää poimia rivien väleistä, katsoa kokoonpanoja ja sopimustilanteita, Lehto kertoo MTV Sportille.

Suomela joutuu nuorena eurooppalaisena pelaajana tekemään kaksisuuntaisen tulokassopimuksen, jolloin hän on käytännössä täysin riskitön hankinta. Se lisää NHL-seurojen kiinnostusta ja tarkoittaa myös, että Suomela tekee lähtöä Pohjois-Amerikkaan.

– Se on enemmän kuin todennäköistä, sanoo Lehto.

– Marras-joulukuussa viesti oli sellainen, että katsotaan kauden kehityskäyrä loppuun. Mies käytännössä nosti koko ajan tasoaan ja profiiliaan. Kun itseluottamus on kunnossa, niin kyllähän pelaaja itsekin kokee, että on seuraavan haasteen aika.

Kiinnostus kasvanut MM-kisojen jälkeen

MM-kisoihin valittu Suomela pelasi Tanskassa kolmossentterinä neljä ensimmäistä ottelua, mutta menetti paikkansa ja seurasi loppupelit kokoonpanosta sivussa. Lehdon mukaan katsomokomennuksella ei ollut minkäänlaista vaikutusta Suomelan tilanteeseen. MTV Sportin tietojen mukaan Suomela oli saanut vappuun mennessä sopimustarjouksen jo kymmeneltä NHL-seuralta.

– Käytännössä hän olisi voinut tehdä NHL-sopimuksen ennen MM-kisoja, jos olisi halunnut. Me haluttiin ehdottomasti antaa miehelle pelata rauhassa kisat loppuun. Jotkut näkivät Antin ensimmäisissä peleissä, joissa hän pelasi. Joku yksittäinen GM harmitteli, ettei nähnyt enää häntä loppupeleissä, mutta nykyään saadaan niin nopeasti tehtyä videoanalyysejä pelaajista, että seurat saavat hyvän käsityksen siitä, millainen pelaaja oikein on kyseessä.

– Faktaa on se, että ennen MM-kisoja meillä oli vähemmän joukkueita, jotka olivat Suomelasta kiinnostuneita.

HIFK on jäämässä nuolemaan näppejään – taas kerran. Viime vuosina esimerkiksi Antti Raanta ja Michael Keränen ovat tehneet Suomessa pelatun huippukauden jälkeen helsinkiläisseuran kanssa sopimuksen, mutta NHL-pykälän myötä he karkasivat Pohjois-Amerikkaan pelaamatta otteluakaan HIFK:ssa.

Lue myös:

    Uusimmat