MM-kotikisoissa ei ole tekemisen puutetta – hotellikuolema uhkaa lähinnä ulkomailla

Vierailu linnaan tai vesiputouksille, shoppailu, pakohuonepeli ja joukkueen illallinen ovat keinoja torjua ikävystymistä arvokilpailujen aikana. Tällainen ohjelma voi parhaimmillaan tuoda vaihtelua naisten jääkiekkomaajoukkueen kilpailumatkoilla, jotka kuluvat yleensä lähinnä hotellilla ja jäähallilla.

Maalivahti Noora Rädyn ja hyökkääjä Linda Välimäen mukaan MM-kotikisoissa aktiviteettiä riittää kuitenkin ulkomaita enemmän.

–  Sukulaisia ja tuttuja on Suomessa paljon ympärillä, joten ajan saa kulumaan. Kyllä se hotellikuolema yllättää ulkomailla todennäköisemmin. Ulkomailla katson jotain läppäriltä, jos ei ole tekemistä, Välimäki tuumi.

Räty on kotoisin kisakaupunki Espoosta.

–  Olen ehkä liiankin vähän viettänyt aikaa hotellilla. Suomessa on niin paljon "häiriötekijöitä", että tekemisestä ei ole puutetta, Räty sanoi.

Perjantaina osa Suomen pelaajista vieraili Rädyn vanhassa koulussa Espoon Olarissa. Pelaajat jaettiin tehtävärasteille, ja ohjelmaan kuului myös kimppakuvia ja nimikirjoitusten raapustamista.

–  Mietin, että missä kohti vanha luokkahuoneeni oli? Koulussa on ollut remontti minun aikojeni jälkeen, toukokuussa 30 vuotta täyttävä Räty tuumi.

"Plymouth oli keskellä ei mitään"

Räty ja vuoden nuorempi Välimäki ovat kolunneet useat arvokilpailut. Kaksikon mukaan kisapaikat ja -kylät ovat usein varsin turhauttavia.

–  Plymouth oli keskellä ei mitään. Jenkeissä ja Kanadassa menemme yleensä shoppailemaan, Räty pohdiskeli.

–  Pyeongchangin olympialaisissa ei kannattanut lähteä kisakylän ulkopuolelle, mutta toisaalta kylässä oli aktiviteetteja.

Räty oli mukana kymmenen vuoden takaisissa MM-kotikisoissa Hämeenlinnassa. Välimäen kisapassia ei leimattu, koska hän loukkaantui juuri ennen kisoja. Hän liikkui silti joukkueen mukana.

–  Kävimme Hämeen linnassa, ja siellä oli sellainen amazing race, Välimäki kertoi.

–  Minä en muista tuollaista, Räty ihmetteli.

Erilaiset kaksi viikkoa

Naiskiekkoilijoista vain harva pystyy keskittymään päätoimisesti jääkiekkoon. Välimäki on ammatiltaan lastenohjaaja ja tehnyt töitä päiväkodissa. Tällä kaudella hän pelasi naisten liigaa Ilveksessä ja valmensi tyttökiekkoilijoita.

Perheen äidin kalenteri on kauden aikana täysi, mutta MM-kilpailuissa keskittyminen on omissa ja joukkueen urheilusuorituksissa.

–  Nooran mainitsemia häiriötekijöitä on sen verran, etteivät kisatkaan ole pelkkää jääkiekkoa, Välimäki muistutti.

Rädyn tavoin myös Välimäki oli otettu espoolaiskoululaisten järjestämästä ohjelmasta.

–  Lapset ovat ihania, kun he ovat niin aitoja, Välimäki tuumi.

Suomi aloitti MM-kilpailut torstaina 2–6-tappiolla Yhdysvaltoja vastaan. Lauantaina vastassa on Venäjä.

–  Yhdysvaltoja vastaan voittoja ei tule usein. Parempi säästää voitto tärkeämpään paikkaan, Välimäki loi katsetta ensi viikon pudotuspeleihin. 

Lue myös:

    Uusimmat