MM-kisoissa säväyttänyt suomalaislupaus taisteli itsensä talutuskuntoon – "Sain kaiken irti, lähellä uran parasta hiihtoa"

Miska Poikkimäki oli nimensä mukaisesti poikki, kun hän kiri itsensä viidenneksi maastohiihdon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen 30 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa Lahdessa torstaina. 

Jutun alla olevalla videolla Anita Korva kommentoi kolmatta nuorten MM-pronssiaan MTV Urheilulle torstaina. 

Poikkimäki oli mitalitaistossa viimeiselle kilometrille saakka, mutta joutui taipumaan kärkinelikolle viimeisissä nousuissa. Seuraavassa ryhmässä hän piti kärkipaikkansa koko loppusuoran ajan. Eroa mitaliin jäi lopulta reilut viisi sekuntia. 

Maalialueella nähtiin täysin uupunut Poikkimäki, joka sai talutusapua Suomen joukkueen taustahenkilöiltä. 

– Muuten tuli helposti, mutta kun viimeisellä (2,5 kilometrin) kierroksella alettiin lyömään, niin se oli kyllä raskasta. Mutta ei mitään, sain kaiken irti, ja tuo oli ihan maksimisuoritus tänään, Poikkimäki kommentoi. 

Poikkimäen lähtöpaikka oli aika kaukana letkan kärjestä, mutta hän sai paranneltua asemiaan loistavasti avauskympillä. Viimeisellä lenkillä hän otti hetkeksi ohjat suomalaisfanien kannustaessa rajusti. 

– Viimeisellä lenkillä sain sellaisen latingin, että "tänään voitetaan ja nyt annetaan kaikki". Ei kuitenkaan ihan riittänyt, oli hyvä taistelu. 

– Siitä on hetki, että olen saanut näin hyvin (kropasta) irti. Tämä oli lähellä uran parasta hiihtoa, Poikkimäki totesi. 

19-vuotias Poikkimäki on kolmatta vuotta lukiossa Vuokatissa. Pohjanmaalta lähtöisin olevan hiihtäjän tähtäin on kolmen vuoden päässä. 

– Pekingiin on pitkä, iso tähtäin, Poikkimäki summaa viitaten vuoden 2022 talviolympialaisiin. 

Kolmatta kertaa nuorten MM-pronssille hiihtänyt Anita Korva:"En olisi pari kuukautta sitten uskonut" 3:22
Anita Korva kommentoi kolmatta nuorten MM-pronssiaan MTV Urheilulle. 

Lue myös:

    Uusimmat