MM-hiihtojen erikoisuus oli yllättää Krista Pärmäkosken: "Piti huutaa jo hyvissä ajoin"

Krista Pärmäkoski jälleen 13:s:"Pitää siihen tyytyä" 2:40
Krista Pärmäkoski jälleen 13:s. Suomalaistähti kommentoi MTV Urheilulle päiväänsä MM-hiihdoissa.

Hiihdon MM-kisoissa on ladulla myös kilpailijoita, joiden taso ei riitä maailmancupiin. Krista Pärmäkoski osasi varautua tällaiseen kohtaamiseen hyvissä ajoin tiistaina. 

Naisten 10 kilometrin vapaan kisassa upeasti kymmenenneksi tullut Riitta-Liisa Roponen kertoi kilpailun jälkeen, että hän varmisteli Oberstdorfin MM-latujen hurjimmissa laskuissa selviytyäkseen ilman kaatumisia. 

Kisalatuja jo aiemmin numerolappu rinnassa kolunnut Pärmäkoski päästeli vauhdikkaammin. 

– Ensimmäisellä (5 kilometrin) ringillä tulin ehkä vähän varmistellen, mutta katsoin siinä pahimmassa kurvissa, että se on niin hyvässä kunnossa, että uskalsin sitten aika nopeasti lähteä askeltamaan. Toisella ringillä tulin laskut mielestäni tosi hyvin, Pärmäkoski kommentoi.

Kisan jälkimmäiseltä puoliskolta jäi kuitenkin mieleen yksi kohtaaminen. 

– Olisiko ollut numero 77 tai joku toinen loppupään lähtijä tiellä. Hänelle piti huutaa jo hyvissä ajoin, että osaa väistää, Pärmäkoski hymyili.  

Kisassa oli kaikkiaan 88 hiihtäjää, joista viimeiseksi jäänyt Serbian Anja Ilic hävisi Norjan Therese Johaugille 10 minuuttia ja 50 sekuntia. Johaugin loppuaika oli 23.09. Tämä kertoo kirjavasta tasosta.  

Paikkaa MM-matkalle haki lisäksi 34 muuta hiihtäjää, mutta he karsiutuivat viime keskiviikkona. 

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat