Suomalaislupaus komeasti viiden parhaan joukkoon – alle 20-vuotiaiden miesten MM-mitalit ratkesivat huimassa loppukiritaistelussa

Miska Poikkimäki sijoittui parhaana suomalaisena viidenneksi perinteisen hiihtotyylin 30 kilometrillä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Lahdessa.

Neljän kilpailijan joukko, Italian Luca Del Fabbro, Norjan Haavar Moseby, Sveitsin Cyril Fähndrich ja Yhdysvaltain Gus Schumacher, nykäisi aivan kilpailun loppuvaiheessa. Poikkimäki yritti pysyä kannoilla, mutta paukut eivät riittäneet enää mitalitaisteluun.

Poikkimäki (+6,0) taisteli kuitenkin upeasti maaliin viidentenä. Suomalaislupaus kukisti Venäjän Andrei Kuznetsovin loppukirissä 0,1 sekunnilla.

Del Fabbro nappasi kultaa trillerimäisessä loppusuoran taistelussa ennen Mosebytä (+0,4). Fähndrich (+0,5) nappasi pronssia ja Schumacher oli neljäs (+0,7).

Petteri Koivisto sijoittui 12:nneksi (+12,6), Arsi Ruuskanen 15:nneksi (+17,0) ja Leo Rantahalvari 36:nneksi (+3.17,6).

Kolmatta kertaa nuorten MM-pronssille hiihtänyt Anita Korva:"En olisi pari kuukautta sitten uskonut" 3:22
Videolla Lahden kolmannen MM-pronssinsa napanneen Anita Korvan tunnelmia.