"Todellinen taisteluhiihto" – Suomen MM-viestiporukasta yksi sai erityiskehut

2:14
Katso video: Suomen viestimiehet kommentoivat taisteluaan MTV Urheilulle.

Suomen kolmas viestinviejä Perttu Hyvärinen sai erityismaininnan maastohiihtomaajoukkueen päävalmentajalta Teemu Pasaselta kuudenteen sijaan päättyneen MM-viestin jälkeen

Hyvärinen näytti jo simahtavan pahasti kymmenen kilometrin osuutensa loppuvaiheessa, mutta taisteli Suomen hyvissä asemissa vaihtoon. 

– Tyylipisteitä ei jaeta. Meikäläisen tehtävä oli tuoda viesti hyvällä paikalla Jonille (Mäki). Siinä onnistuin ihan hyvin. Voin olla tänään tyytyväinen, Hyvärinen totesi omasta suorituksestaan.

Hyvärinen sanoi hieman säästelleen itseään viimeisessä Burgstallin hirmunousussa. 

– Viimeisen nousun jälkeen pystyin lyömään, ja pääsin (Venäjän Artem) Maltsevistakin ohi.

Hyvärinen kehui suksiaan, mikä auttoi myös siinä, että hän pystyi seuraamaan ensimmäisen 3,3 kilometrin lenkin ajan 15 kilometrin vapaan kisan norjalaismaailmanmestaria Hans Christer Holundia

Sitten Holundin selkä karkasi. 

– Ei siinä olisi ollut minulla mitään järkeä lähteä repimään toisella kierroksella.

Vaikka Iivo Niskanen oli Suomen joukkueen suvereeni tähti toisen osuuden hirmuvetäisyllään, juuri Hyvärisen sisukkuus teki vaikutuksen päävalmentaja Teemu Pasaseen. 

– Pertulla oli todellinen taisteluhiihto. Tilanne näytti todella pahalta 1-1,5 kilometriä ennen vaihtoa, mutta todella hieno loppu. Hän tuli juuri siinä paikalla vaihtoon kuin pitikin. Olimme vielä mitalitaistossa mukana, Pasanen näki.

Ankkuriosuudella Joni Mäki väsähti viimeisellä kierroksella, ja Ranska karkasi pronssille Norjan ja Venäjän jälkeen. 

Suomi taipui myös Ruotsille ja Sveitsille. 

– Vuoden päästä uudestaan olympialaisissa ja kahden vuoden päästä MM-kisoissa, Hyvärinen kommentoi mitaliunelman karkaamista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja