Eveliina Piippo oli romahtaa MM-hopeahiihdossaan, perhe tukena juuri oikeaan aikaan – "Se on nyt tämä hetki, nyt mennään"

Eveliina Piippo taisteli pronssia 10 kilometriltä 2:24
Eveliina Piippo kommentoi MTV Urheilulle hopeasuoritustaan nuorten MM-hiihdoissa.

Eveliina Piipolla oli yksi erittäin vaikea hetki maastohiihdon 10 kilometrin vapaan kisassa alle 23-vuotiaiden MM-kilpailussa Lahdessa keskiviikkona. 

Piippo taipui kultataistossa kahdella sekunnilla Venäjän Maria Istominalle, mutta otti hopeamitalin hulppealla erolla seuraavaan. 

– Suunnitelmana oli ottaa ensimmäinen puolikas rauhallisesti ja antaa kaikki sitten toisella vitosella, mutta sen sijaan aloitin heti melko lujaa, enkä ollut varma pystynkö pitämään tahdin maaliin saakka. Onnistuin siinä, Piippo totesi kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa. 

Matkalla oli kuitenkin vaikea hetki. Piippo kertoi suomalaistoimittajille, kuinka seinä oli tulla vastaan 7,5 kilometrin kohdalla. 

– Olen tyytyväinen siihen hetkeen, sillä minulle tuli todella vaikea hetki, mutta sain sen käännettyä viidessä sekunnissa. Siinä oli perhettä kannustamassa. Ajattelin, että "se on nyt tämä hetki, nyt mennään". Ajatuksille hyytymisestä ei ollut siinä vaiheessa varaa, vaikka tuntui siltä, että olen hiihtänyt itseltäni jalat alta. Pystyin pitämään saman rytmin loppuun asti. Olen tyytyväinen, että sain pidettyä pääni tuossa kohtaa kasassa, Piippo kertasi. 

Äidilleen hän oli antanut etukäteen ohjeita kannustamisesta. 

– Olen kieltänyt häntä huutamasta muuta kuin "hyvä Eve", niin hän huusi "hyvä Eve". Se auttoi, 20-vuotias hiihtäjä naurahti. 

Kullan karkaaminen harmitti vielä lehdistönkin edessä, mutta hopeamitali oli kuitenkin makoisa. 

– Mitali oli helpotus. Tiesin, että kunto riittää siihen ja se oli tavoitteena, niin oli hienoa, että pystyin puristamaan sen ulos tänään, Piippo summasi. 

Piippo suuntaa torstaina viikonlopun maailmancupin kisoihin Ruotsin Ulricehamniin. 

Lue myös:

    Uusimmat