Iranin päävalmentaja kävi lämpöisenä BBC:n toimittajalle MM-kisoissa – "Kysyn nyt sinulta yhtä asiaa"

1:04
Oliko tässä jo MM-jalkapallon tunteikkain hetki? Iranin rohkea ele aiheutti kyynelvirran katsomossa.

Iranin päävalmentaja Carlos Queiroz kävi lämpöisenä jalkapallon miesten MM-kisojen lehdistötilaisuuden jälkeen. BBC:n toimittaja Shaimaa Khalil oli kysynyt Iranin maajoukkueen hyökkääjältä Mehdi Taremilta maassa vallitsevista mielenosoituksista, mistä Queiroz ei ollut pitänyt.

Iranissa on käynnissä hallintoa vastustavat valtavat mielenosoitukset, joiden taustalla on nuoren Mahsa Aminin kuolema. Amini kuoli Iranin siveyspoliisin käsissä. Khalil oli kysynyt aiheesta Taremilta ja lehdistötilaisuuden jälkeen nähtiin tulistunut portugalaisluotsi.

– Kysyn nyt sinulta yhtä asiaa. Mikset esitä kysymyksiä muille valmentajille muista kulttuureista? Se on vain reilua. Miksi et kysy Gareth Southgatelta (Englannin päävalmentaja), että mitä hän ajattelee Englannista ja Yhdysvalloista, jotka jättivät Afganistanin ja kaikki naiset yksin, Queiroz tivasi.

Lukuisia toimittajia kerääntyi kaksikon ympärille seuraamaan tilannetta ja samalla Khalil yritti puolustaa oikeuttaan esittää tällaisia kysymyksiä. Queiroz poistui kuitenkin nopeasti huoneesta. Portugalilainen oli aiemmin lehdistötilaisuudessa puhunut vakuuttavalla tavalla ennen kuin menetti malttinsa.

– Heillä (toimittajat) on oikeus kysyä kysymykset, jotka ovat heidän mielestään oikeita kysymyksiä. Meillä on oikeus antaa oikeat vastaukset. Se ei ole meille ongelma, Queiroz sanoi.

Iran on ollut MM-kisojen aikana runsaasti otsikoissa. Joukkueen pelaajat eivät laulaneet turnauksen avausottelussa Iranin kansallislaulua, mikä tulkittiin protestina nykyhallinnolle. Joukkue sai tuolloin kiitosta teostaan. Toisessa ottelussa he kuitenkin lauloivat kansallislaulun ja pelaajat saivat tästä kritiikkiä. Yleisön seassa on nähty lukuisia iranilaiskannattajia, jotka ovat osoittaneet mieltään Iranin hallintoa vastaan. 

Iran voitti toisessa MM-kisaottelussan Walesin 2-0, joten se säilytti mahdollisuutensa jatkopeleihin. Iran pelaa viimeisellä kierroksella Yhdysvaltoja vastaan.

Katso tilanne alta. Katso pääkuvan videolta: Oliko tässä jo MM-jalkapallon tunteikkain hetki? Iranin rohkea ele aiheutti kyynelvirran katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja