MM-kisoissa kentälle juossut protestoija otettiin talteen – sitten Gianni Infantino ilmestyi paikalle

0:21
Mario Ferri ryntäsi kentälle Uruguayn ja Portugalin välisessä alkusarjan ottelusa.

Portugalin ja Uruguayn välisessä alkusarjan ottelussa kentälle juossut protestoija kertoi, että Fifan pääsihteeri Gianni Infantino auttoi häntä kentälle ryntäyksen jälkeen.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Italialainen Mario Ferri ryntäsi kentälle paidassa, jonka etuosassa luki "pelastakaa Ukraina" ja takapuolella "Kunnioitusta Iranin naisille". Hänellä oli myös mukanaan sateenkaari lippu. Hetken juoksentelun jälkeen Ferri saatiin kiinni ja turvallisuushenkilöstö kuljetti hänet pois kentältä.

Sitten kuvaan astui Fifan pääsihteeri Gianni Infantino. Hän tuli varmistamaan, että Ferri päästetään vapaaksi. Ferri arveli, että jalkapallopomo halusi välttää välikohtauksen ja mahdollisen negatiivisen medianäkyvyyden ja puuttui siksi asiaan.

– Kun olin antanut henkilöllisyystodistukseni viranomaisille odotin puoli tuntia, ja Fifan presidentti Gianni Infantino tuli auttamaan minua, Ferri kertoo tapahtumista Reutersin mukaan.

– Hän meni puhumaan tärkeille ihmisille, ja puolen tunnin päästä olin vapaa.

Lempinimellä "Falco" tunnettu Ferri on rynnännyt kentälle omien sanojensa mukaan yhteensä 11 kertaa, joten hän oli jo ennestään tuttu mies Infantinolle. Ferri ryntäsi kentälle esimerkiksi vuosien 2010 ja 2014 MM-kisoissa.

– Hän kysyi minulta miksi teen näin, Ferri sanoo.

– Qatar on hyvin vaarallinen sinulle, mutta minulla on suunnitelma, jolla voin auttaa sinua, Ferri kertoo Infantinon sanoneen.

Ferri oli ennen Qatarin tempaustaan kuukauden Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa avustustehtävissä. Se teki häneen suuren vaikutuksen, ja hän aikoo jatkaa protestiensa tekemistä.

– Yritän ikuisesti taistella uuden maailman puolesta, en halua sotaa maailmaan, Ferri kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja