MM-kisoihin valmistautuva Susijengi saa yllätysvahvistuksen Utah Jazzista

Lassi Tuovi sai näyttöpaikan maailman parhaissa olosuhteissa – näitä asioita tarttui matkaan NBA-komennukselta 1:14
Lassi Tuovi sai näyttöpaikan maailman parhaissa olosuhteissa – näitä asioita tarttui matkaan NBA-komennukselta.

Koripallon MM-turnaukseen valmistautuva Suomen miesten maajoukkue saa matkaansa uutta valmennusosaamista, kun Sean Sheldon liittyy Susijengin valmennustiimiin MM-kisaprojektin ajaksi.

30-vuotias Shledon työskentelee päivätyönään NBA-seura Utah Jazzin apuvalmentajana.

Tutustuin Lassiin (päävalmentaja Lassi Tuovi) ja Henrikiin (Dettmann) tammikuussa heidän Utahin vierailunsa yhteydessä. He seurasivat joukkueharjoituksiamme sekä yhteistreenejämme Laurin (Markkanen) kanssa ja juttelimme paljon koko viikon ajan, Sheldon sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

NBA-kauden päättymisen jälkeen sain Susijengiltä kyselyn mahdollisuudesta liittyä heidän valmennusjohtoonsa. Olin luonnollisesti kiinnostunut ja jotain Susijengiä kohtaan kokemastamme arvostuksesta kertoo sekin, että (Utah Jazzin) päävalmentaja Will Hardy ei epäröinyt hetkeäkään, kun kysyin, saanko viettää tämän kesän Suomessa ja Aasiassa.

Vuonna 2019 San Antonio Spursin valmennusjohtoon liittynyt Sheldon pelasi omalla urallaan neljä vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa, minkä jälkeen hän viisi kautta ammattilaisena Euroopassa. Ura päättyi olkapäävammaan.

Jazzin valmennusryhmään Sheldon liittyi kaudelle 2022–2023 Hardyn pyynnöstä. Hän on työskennellyt myös Yhdysvaltain miesten maajoukkueen valmennusryhmässä.

San Antonion vuosinani valmentaja (Gregg) Popovich toimi myös Team USA:n päävalmentajana. Will Hardy oli silloin yksi hänen apuvalmentajistaan ja teki paljon scoutingia. Minä puolestani sain työskennellä Hardyn apukätenä, joten kansainvälinen koripallo tuli tutuksi myös sitä kautta.

Sheldon saapui Helsinkiin viime perjantaina ja liittyi joukkueen harjoituksiin maanantaina.

Ensimmäinen havaintoni Susijengistä on, että joukkue on todella yhtenäinen ja sen jäsenet nauttivat toistensa seurasta. Se ei ole itsestäänselvyys, Sheldon sanoi.

Ensimmäisten treenien perusteella joukkueessa on paljon hyviä pelaajia ja tulee olemaan mielenkiintoista tutustua heihin paremmin seuraavina viikkoina.

Sheldon hamuaa Suomen joukkueessa paitsi menestystä MM-kisoissa, myös kokemusta, josta ammentaa työssään Utahissa.

Valmentajana otan tietenkin tästä kokemuksesta irti sen, mitä saan ja toivottavasti palatessani kesän lopussa Utahiin minulla on takataskussani uusia hyökkäyssettejä, puolustuspelejä ja harjoitteita. Pyrkimyksemme on saada Lauri pelaamaan Utah Jazzissa samalla tavalla vahvuuksiensa kautta kuin Susijengissä.

Heinäkuussa Utahin kesäliigajoukkueen valmennuksessa toiminut Susijengin päävalmenta Lassi Tuovi iloitsee Sheldonin liittymisestä valmennukseen.

Susijengi saa Seanissa joukkoonsa innokkaan valmentajan, joka tuo uusia näkökulmia päivittäiseen tekemiseen. Oppimista tapahtuu varmasti paljon puolin ja toisin.

Lue myös:

    Uusimmat