Päävalmentaja haali oppia maailman huipulta – tähän Susijengi-kysymykseen vaadittiin vastausta NBA:n suunnalta

Lassi Tuovi sai näyttöpaikan maailman parhaissa olosuhteissa – näitä asioita tarttui matkaan NBA-komennukselta 1:14
Lassi Tuovi sai näyttöpaikan maailman parhaissa olosuhteissa – näitä asioita tarttui matkaan NBA-komennukselta

Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovi vietti viikkoja NBA-seura Utah Jazzin organisaatiossa. Tuovin mukaan Pohjois-Amerikan komennus antoi uusia eväitä Susijengin valmentamiseen, mutta vuoropuhelu ja oppien ammentaminen toimi myös toiseen suuntaan. 

Tuovi, 36, toimi Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa heinäkuun puoliväliin asti. Tilaisuus tarjosi uutta pureksittavaa.

– Intoa ja uteliaisuutta lisää. Vielä kun pääsi oppimaan maailman huipulta ja näkemään, miten siellä toimitaan, niin se kyllä avaa silmiä ja lisää pohdintaa pään sisällä, Tuovi avasi MTV Urheilulle. 

Miten NBA-komennus näkyy Susijengin päävalmentajan työssä? Katso Lassi Tuovin näkemys pääkuvan videolta.

Tuovi ei missään tapauksessa ollut Pohjois-Amerikassa vain kuunteluoppilaana. Hänen mukaansa etenkin Suomen maajoukkueen raikkaat otteet viime kesän EM-turnauksessa herättivät mielenkiintoa NBA-organisaatiossa. 

– Siellä pääsi etenkin apuvalmentajien kanssa keskustelemaan pelitavallisia juttuja, kuten, että miten suomalaista koripalloa pelataan.  Kyllä se herätti kysymyksiä, että miten esimerkiksi harjoittelemme. Siitä voimme olla suomalaisina valmentajina ja kaikki tässä projektissa ylpeitä, Tuovi kertoo. 

Susijengi MM-kisoissa

Valmistautuminen elokuun lopussa käynnistyvään koripallon MM-turnaukseen alkaa tosimielellä maanantaina, kun MM-leiritys starttaa. 

Leiriryhmä, josta lopullinen joukkue valitaan, julkaistiin alkuviikosta.

– Laaja nippu vielä tässä vaiheessa. Paljon mielenkiintoisia nimiä. Kisat tulee nopeasti. Varmaan aika pikaisessa vaiheessa tiivistetään, että saadaan harjoituspeleistä maksimit irti, Tuovi kommentoi.

– Meidän pelitapamme vaatii sen, että olemme valmiina kansainväliseen pelitempoon. Ensimmäiset viikot käytetään siihen, että päästään mahdollisimman nopeasti oikeaan pelirytmiin kiinni.

Susijengi pelaa alkulohkonsa Japanissa Okinawan saarella. Suomi kohtaa alkulohkon avausottelussa Australian 25. elokuuta. Vastaan asettuvat myös Japani ja Saksa.

Mitä ajatuksia tuleva MM-turnaus herättää henkilökohtaisella tasolla? 

– Vihdoin, enää kuukausi, Tuovi hymähtää.  

Näihin asioihin Lauri Markkanen keskittyy harjoittelussaan unelmakauden jälkeen 1:20
Näihin asioihin Lauri Markkanen keskittyy harjoittelussaan unelmakauden jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat