Susijengin valmennustiimin NBA-vahvistus kehuu vuolaasti Lassi Tuovia – "Hän on erinomainen"

Susijengin valmennustiimiin MM-kisojen ajaksi hyppäävä Utah Jazzin apuvalmentajanakin toimiva Sean Sheldon on innoissaan uudesta pestistään.

Susijengi tiedotti tiistaina, että Sheldon saapuu vahvistamaan MM-kisoihin valmistautuvan joukkueen valmennustiimiä.

Alkusysäys yllättävälle yhteistyölle saatiin talvella, kun Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi ja Henrik Dettmann olivat vierailulla Utahissa kesken NBA-kauden.

Hiljalleen alkoi kypsyä ajatus siitä, josko Sheldon voisi liittyä mukaan Susijengin MM-projektiin. Yhteisten keskustelujen tuloksena Sheldon liittyi lopulta mukaan.

– Isoin asia oli, että Lassi ja Henrik tulivat Utahiin kauden aikana ja sain viettää heidän kanssaan aikaa. Olin onnekas, että minut kutsuttiin tänne ja osaksi tätä MM-valmistautumista, Sheldon perkaa MTV Urheilulle.

30-vuotias jenkkiluotsi tietää tarkalleen, mitä hän haluaa tuoda Susijengin valmennukseen. Se on juuri sitä, mitä päävalmentaja Tuovi Sheldonilta haluaakin.

– Kun tulen niin sanotusti ulkopuolelta, niin yritän tuoda joitain virkistäviä ja erilaisia ideoita ja ehdotuksia. Olen täällä auttaakseni valmennusjohtoa ja pelaajia parhaani mukaan, Sheldon kuvailee.

– Olen ylpeä siitä, että saamme erilaista näkemystä meidän valmennukseemme. Se on aina rikkaus, Tuovi komppaa.

Sheldon työskenteli viime kaudella tiiviisti Utah Jazzin ja Susijengin ykköstähti Lauri Markkasen kanssa. Sheldon uskoo, että hyvät välit Markkasen kanssa näyttelivät osaltaan roolia siinä, että Sheldon sai pestin Susijengin MM-projektista.

– Vietän paljon aikaa Laurin kanssa. Hän yksi niistä kavereista, joiden kanssa teen töitä päivittäin, joten Lauri tuntee jo olonsa mukavaksi kanssani. Luulen, että hän (Tuovi) halusi näyttää Jazzille, minkälainen ohjelma täällä maajoukkueessa on, ja kuinka iso rooli Laurilla on molemmissa organisaatioissa, Sheldon toteaa.

Sheldon on ehtinyt lyhyessä ajassa jo vaikuttua päävalmentaja Tuovin taidoista. Mukavan vastaanoton niin pelaajilta kuin valmentajiltakin saanut Sheldon kehuu vuolaasti aisapariaan Tuovia.

– Hän on erinomainen kommunikoija ja hänellä on hyvät välit pelaajiin. Hän pysäyttää harjoituksen tarvittaessa selittääkseen lisää. Kommunikointi valmennukselle ja pelaajille on todella hyvää. Hän tuo myös hienoa energiaa, mikä asettaa riman koko joukkueelle.

Suomen taival MM-kisoissa käynnistyy 25. elokuuta ottelulla Australiaa vastaan. Sheldon uskoo, että joukkue saadaan hyvään iskuun kisoja ajatellen.

– Meillä on todella lahjakas ryhmä, eikä koskaan tiedä, mitä voi tapahtua. Odotan innolla tulevaa. Etenemme päivä kerrallaan.

Lue myös:

    Uusimmat