Hän korvaa Henrik Dettmannin Susijengin päävalmentajana – 34-vuotias "työmies" saa eteensä valtavan haasteen: "Kuulostaahan se hurjalta"

34-vuotias Lassi Tuovi on Susijengin seuraava päävalmentaja, kun Henrik Dettmann jättää pestinsä ensi kesänä. Tällä hetkellä Ranskan pääsarjaseuraa Strasbourgia luotsaava Tuovi on maajoukkueen johdossa jo ensi syksynä pelattavissa koripallon EM-kisoissa.

Maajoukkueen apuvalmentajana tällä hetkellä seuratyönsä ohella työskentelevä Lassi Tuovi tiedostaa hyvin, miten suuriin saappaisiin hän on astumassa Suomen koripallomaajoukkueessa. Henrik Dettmann, 63, aloitti ensimmäisen kerran päävalmentajana jo vuonna 1992.

– Päällimmäisin tunne Henkan tekemää työtä kohtaan on kunnioitus. En niinkään tarkoita edes hänen vuosimääriään päävalmentajana, vaan sitä työmäärää, jonka hän on suomalaisen koripallon puolesta tehnyt. Kuka tahansa saa koittaa perässä, Tuovi kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen maajoukkueen päävalmentajapestin ohella Tuovi jatkaa Strasbourgissa myös kaudella 2022–2023.

– Haluan kiittää Suomen Koripalloliittoa mahdollisuudesta sekä Strasbourgin organisaatiota, joka oli joustavainen ja positiivinen tulevan muutoksen tuomien kuvioiden suhteen.

Tuovin ensimmäisen tehtävä on valmentaa Susijengi syksyllä pelattaviin EM-kisoihin.

Itseään työmieheksi kuvaileva Tuovi sanoo olevansa Dettmannin linjoilla monessa asiassa.

– Yksi asia, mitä Henkkakin aina korostaa, on tehdyn työn määrä ja laatu. Työtunteja ei kannata kellottaa, jos tahtoo olla parempi kuin naapuri. Suomen koripallomaajoukkue saakin valmentajakseen työmiehen, hän luonnehtii.

– Henkan tavoin pyrkimykseni on olla äärimmäisen rehellinen ja avoin joka suuntaan, on kyse sitten omista pelaajista, valmentajakollegoista tai laajemmasta työympäristöstä. Tavoitteeni on myös vaalia sitä äärimmäisen energistä ja motivoitunutta työilmapiiriä, joka Susijengissä on jo runsaan vuosikymmenen vallinnut.

Tuovi on kantanut Susijengin pelaamisesta suurta vastuuta jo apuvalmentajana, mutta jatkossa hän nauttii ylintä päätäntävaltaa kaikessa joukkueen sisällä.

– Kuulostaahan se hurjalta, mutta olen aina nähnyt kaikki haasteet mahdollisuuksina uhkakuvien sijaan. Olen kuitenkin sikäli onnellisessa asemassa, että olen työskennellyt tässä joukkueessa jo vuosia ja tunnen sen toimintatavat läpikotaisin, hän punnitsee.

– Itse näen, että Susijengin päävalmentajan tärkein tehtävä on saada ihmiset ympärillään toimimaan omilla vahvuuksillaan intohimoisesti yhteisen päämäärän eteen. Pitää vastedeskin luottaa siihen, että kun on hyviä ihmisiä ympärillä, saa myös apua.

Valmentajaosaston lisäksi myös Susijengin pelaajarunko tulee muuttumaan isolla kädellä seuraavina vuosina, sillä suuri osa nykyisestä joukkueesta alkaa olla ikämiesosastoa.

Syksyn 2022 EM-kisoista odotetaan monen luottopelaajan joutsenlaulua.

– Olemme tämän joukkueen kanssa tehneet vuosikaudet ensiluokkaista työtä koripallon evoluution aallonharjalla. Joukkueemme tulee tulevina vuosina olemaan hyvin eri näköinen kuin viime vuosina ja jos pystymme edelleen säilyttämään kykymme kehittyä ja muuntautua, on meillä monia syitä katsoa optimistisina tulevaisuuteen, Tuovi uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja