Olympiamitalisti kärvisteli tuskissaan – apu petti pahemman kerran: "Minuutit tuntuivat tunneilta"

Sveitsin Joana Heidrich kärvisteli tuskissaan, kun hänen olkapäänsä meni sijoiltaan Roomassa pelatussa beach volleyn MM-pronssiottelussa. Nyt Heidrichin joukkuekaveri Anouk Verge-Depre on avautunut tiukkasanaisesti, mikä kaikki meni pieleen.

Sveitsiläiset Heidrich ja Verge-Depre pelasivat viime viikonloppuna beach volleyn MM-pronssiottelua Saksan Cinja Tillmannia ja Svenja Mülleriä vastaan. Sveitsin kaksikko joutui jättämään leikin kesken, kun Heidrichin olkapää meni sijoiltaan.

Heidrich huusi tuskissaan, ja joutui odottamaan 25 minuuttia ennen kuin ambulanssi oli viemässä häntä kohti sairaalaa.

Verge-Depre esittää nyt ison liudan kysymyksiä siitä, miten järjestelyt hoidon osalta sakkasivat.

– Ei vain olisi oikein olla hiljaa – etenkin kun puhutaan globaalista tapahtumasta kuten MM-kisat (tai mistään muusta ammattilaistapahtumasta ollakseni rehellinen), Verge-Depre alustaa sosiaalisen median julkaisussaan.

Verge-Depre sanoo, ettei hänellä ole vastauksia, vaan paljon summaavia kysymyksiä siitä, mitkä asiat menivät pieleen onnettomuuden jälkeen – niin, että "minuutit tuntuvat tunneilta".

Verge-Depre kysyy muun muassa, miksei lääkintätiimi reagoinut, ryhtynyt toimiin ja ohjeistanut kaikkia ihmisiä ympärillä välittömästi tapahtuneen jälkeen. Hän kysyy, miksei koko aikana kentällä kukaan pystynyt osoittamaan asiantuntijaa lajin yleisintä loukkaantumista koskien.

Alla lisää joistakin Verge-Depren kysymyksistä.

– Miksei lääkintätiimi puhunut sujuvaa englantia kyetäkseen kommunikoimaan loukkaantuneen pelaajan ja kaikkien ympärillä olleiden kanssa?

– Miksen nähnyt selkeää johtajaa ryhmälle ottamassa vastuuta ja johtamaan tilannetta vaikean hetken läpi?

– Miksei kukaan puhunut rauhallisesti ja selkeästi loukkaantuneelle pelaajalle?

– Miksei olkapäätä stabiloitu?

– Miksi kesti 25 minuuttia, kunnes loukkaantunut pelaaja sijoilta menneen olkapään kanssa pystyi viimein lähtemään ambulanssissa sairaalan suuntaan?

Verge-Depre kirjoittaa, ettei tee julkaisuaan halutakseen joukkueelleen sääliä. Hän korostaa, että asiaan on puututtava, koska hän ei halua koskaan enää urheilijan tuntevan oloa niin turvattomaksi ja suojattomaksi beach volley -kentällä.

– Sain vahvistuksen, että kansainvälinen liittomme on asian päällä eikä halua minkään tällaisen tapahtuvan uudelleen, joten toivon todella kaikkien mitään tapahtumia järjestävien varmistavan, että kaikki lääkintäprotokollat harjoitellaan ennen tapahtumaa, myös paikallisen henkilökunnan kanssa.

Heidrich ja Verge-Depre saavuttivat beach volleyn olympiapronssia viime vuonna Tokiossa.

Lue myös:

    Uusimmat