EM-pelaaja jyrättiin sairaalakuntoon – maalivahdin kommentti pöyristyttää

Skotlannin maalivahti Angus Gunn lipsautti kummallisen kommentin, kun hänen raju törmäyksensä unkarilaishyökkääjä Barnabas Vargan kanssa otettiin esille pelin jälkeisessä haastattelussa. Osalta ei löytynyt tälle lainkaan ymmärrystä.

Skotlannin ja Unkarin välinen EM-ottelu sai sunnuntai-iltana pelottavan käänteen. Gunn yritti päästä Unkarin vapaapotkutilanteessa kiinni palloon, mutta törmäsi voimalla Vargaan, joka jäi liikkumattomana nurmen pintaan.

Unkarin pelaajat pyysivät epätoivoisesti lääkintäjoukkojen apua, ja Varga vietiin paareilla pois pitkän pelitauon jälkeen.

Unkarin jalkapalloliiton mukaan Vargan kasvoista murtui useita luita, minkä lisäksi hän kärsi aivotärähdyksen. Varga vietti yön sairaalassa, mutta on nyt vakaassa tilassa.

"Kuka se on?"

Ottelun jälkeen Gunn asteli BBC Sportin haastatteluun, jossa häneltä kysyttiin Vargasta.

– Kuka se on? Se kaveri joka...? Gunn vastasi hämmentyneenä kuultuaan Vargan nimen.

– Se oli hieman sekava hetki. Luulin, että minun piti tulla palloa vastaan, ja ajattelin tehneeni sen hyvin. Se oli vähän kivuliasta, mutta toivottavasti kaveri on kunnossa, Gunn jatkoi.

Skottivahdin kommentit pöyristyttivät sosiaalisessa mediassa. Osa antoi Norwich Cityn 28-vuotiaalle ykköstorjujalle kritiikkiä siitä, miten vähän tämä näytti välittävän aiheuttamastaan loukkaantumisesta.

– Mitä v**tua? Tuo on luultavasti huonoin haastattelu, jonka olen koskaan kuullut jalkapalloilijalta. Tyhmä kuin lehmänpaska on vähättelyä, latasi eräs kommentoija.

– Luulen, että hän tulee katumaan tätä, sanoi toinen.

Osalta löytyi kuitenkin ymmärrystä Gunnin hämmentäville puheille. Maalivahti putosi törmäyksessä niskalleen, ja saattoi itsekin saada pahemman tärskyn päähänsä.

– Hän sanoo, ettei muista tilannetta. Kuulostaa aivotärähdykseltä, kommentoi yksi.

– Hän on selvästi hyvin ahdistunut ja tuntee olonsa epämukavaksi. Kaikki eivät tee haastatteluja hyvin, eikä heitä pitäisi haukkua, jos he eivät tee niin, puolustaa toinen.

Gunn julkaisi myöhemmin maananantaina viestin, jossa hän välitti tukensa myös Vargalle.

– On helpottavaa huomata, että Unkarin hyökkääjä Barnabas Varga on vakaassa tilassa. Toivon hänelle nopeaa ja täyttä palautumista, ja että hänet nähdään taas lähitulevaisuudessa kentällä, Gunn kirjoitti.

Skotlanti hävisi Unkarille 0–1-lukemin ja jäi A-lohkon pohjalle kerättyään kolmesta ottelustaan vain yhden pisteen.

Unkarilla on vielä sauma edetä kolmannelta sijalta pudotuspeleihin.

Lue myös:

    Uusimmat