Mainos

MLL: "Elinikä pitenee, lapsuus lyhenee"

Näin varoittaa Mannerheimin Lastensuojeluliitto MLL. Nykylapsi tarvitseekin aikuisen aikaa, rajoja ja välittämistä, liitto korostaa tänään antamassaan julkilausumassa. MLL:n Seinäjoella kokoontunut liittokokous päätti viikonloppuna liiton tulevan toiminnan linjoista.

irrallisuuden tilalle pysyviä tunnesuhteita Lastensuojeluliitto muistuttaa, että lasten ja nuorten odotetaan olevan itsenäisiä yhä nuorempina. Tämän seurauksena meillä on kasvava joukko irrallisia ja yksinäisiä alaikäisiä. He elävät jatkuvien elämänmuutosten ja nopeasti vaihtuvien ihmissuhteiden armoilla.

Lapsi kuitenkin tarvitsee pysyviä, turvallisia ja pitkäaikaisia tunnesuhteita kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. MLL tähdentää, että käsitys oikeasta ja väärästä syntyy vain pysyvissä ihmissuhteissa lasten ja aikuisten välillä. Varhainen puuttuminen lapsen ja nuoren ongelmiin onkin välittämistä ja aikuisen arkista vastuuta.

Lapsen hyvinvointi syntyy ensi sijassa omassa perheessä. Tämän vuoksi MLL on mukana Löytöretki vanhemmuuteen -hankkeessa, jossa etsitään menetelmiä vanhemmuuden tukemiseen. MLL:n paikallisyhdistykset kannustavat lapsiperheitä tutustumaan toisiinsa ja toimimaan yhdessä. Yhteistoimin voidaan edistää esimerkiksi koululaisten iltapäivätoimintaa.

Lastensuojeluliitto ilmoittaa kannattavansa valmisteilla olevaa järjestyslakia, jolla puututaan julkiseen alkoholinkäyttöön ja muuhun häiritsevään käyttäytymiseen.

MLL:n liittohallituksen puheenjohtajana jatkaa seuraavat kolme vuotta lastenpsykiatrian professori Tuula Tamminen. Liittovaltuuston puheenjohtaja, oikeusneuvos Mikael Krogerus jatkaa hänkin luottamustehtävässään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.