Mainos

Mittaus: Hallitus pysyisi vallassa

Nykyinen hallitus säilyttäisi enemmistönsä reilun vuoden päästä pidettävissä vaaleissa, jos parin viime mielipidemittauksen kannatusarviot lasketaan kansanedustajapaikoiksi.

Kokoomuksen sähköinen lehti Verkkouutiset laski, mitä neljän suurimman puolueen Suomen Gallupilla teettämän ja toisaalta MTV3:n Research Internationalilla teettämän tutkimuksen luvut olisivat paikkoina.

SDP menettäisi Gallupin mittauksen luvuilla 11 paikkaa ja RI:n luvuilla 12 paikkaa eli saisi 52 tai 51 paikkaa. Keskusta nousisi Gallupin luvuilla suurimmaksi puolueeksi 52 paikalla (+8) ja RI:n luvuilla 56 paikalla (+11).

Kokoomus saisi Gallupin mittauksen perusteella 9 lisäpaikkaa ja nousisi 48:aan. RI:n luvuilla lisäys olisi 12 paikkaa eli paikkamäärä nousisi 51:een. Vasemmistoliitto menettäisi laskelman mukaan 5 tai 9 paikkaa, vihreät voittaisivat 2 tai 3 paikkaa ja nuorsuomalaiset 2 paikkaa Gallupin lukujen perusteella. SKL menettäisi 2 tai 3 paikkaa ja RKP 1 tai 3 paikkaa.

Nykyisen hallituksen puolueet saivat viime vaaleissa 145 paikkaa, mutta neljä edustajaa on siirtynyt vaalikauden aikana oppositioon. Gallupin lukujen mukaan nykyiset hallituspuolueet saisivat 138 paikkaa ja RI:n lukujen mukaan 137 paikkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.