Vaikka moni suomalainen pitää sokeria merkittävänä terveysriskien aiheuttajana, ei se kuulu kansanterveydellisistä ravitsemuksellisista riskitekijöistä edes kolmen suurimman joukkoon.
Sokeri on saanut monen suomalaisen mielessä pahiksen maineen, mutta ravitsemustieteen professori Mikael Fogelhomin mukaan suomalaisten tulisi kiinnittää huomionsa ravitsemuksessaan aivan muihin asioihin.
Mitä myyttejä ja väärinkäsityksiä ravitsemukseen ja ruokaan liittyy? Tutkittua tietoa ruoasta Hyvä paha ruoka -tapahtumassa tarjoilivat professorit Mikael Fogelholm ja Marina Heinonen sekä yliopistonlehtori Tiina Jääskeläinen Helsingin yliopistosta.
– Sokerista on kohkattu hirvittävän paljon, mutta se ei ole kansanterveydellinen ongelma numero yksi tai edes kaksi tai kolmekaan, Fogelholm kertoi Tiedekulman ja MTV Uutisten Hyvä paha ruoka -keskustelussa.
– Pohjoismaiden tasolla sokerin kulutus on Suomessa kaikkein pienintä.


