Miten vuodet ovat muokanneet Old Traffordille palaavaa Cristiano Ronaldoa? – ”Haluaisin kiittää erityisesti Sir Alexia”

Cristiano Ronaldo palaa tiistai-iltana stadionille, jossa hänestä tuli yksi maailman parhaista. Ronaldo pelasi kuusi vuotta Manchesterissa hyvin erilaista jalkapalloa kuin tänään 33-vuotiaana. Kyltymätön voitonhimo on pysynyt kuitenkin ennallaan.

MAINOS

Manchester United - Juventus suorana lähetyksenä C More Sport 1:llä ja suoratoistopalvelussa tiistaina 21.55

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa Mestarien liigan toisen ottelukierroksen upeimmat maalit.

292 ottelua, 118 maalia. 18-vuotiaana Unitediin saapuneen Ronaldon maalintekotaidon erityispiirre on ollut aina haistaa rangaistusalueen sisällä mihin pelin on menossa seuraavaksi. Ikääntyvän, mutta tehokkaan Ronaldon peli on nykyisin Juventuksessa yhä enemmän tuon ominaisuuden varassa.

Hyökkääjän oveluus ja sähäkkyys yhdellä yhtä vastaan tilanteissa teki vaikutuksen United-puolustajiin, jotka kesällä 2003 pelatun Sportingin ja Unitedin välisen harjoitusottelun jälkeen neuvoivat Sir Alex Fergusonia hankkimaan heitä pilkkanaan pitäneen portugalilaispojan.

Nopeusominaisuudet eivät lusitaanilla ole enää nuoruuden päivien tasolla, mutta Ronaldo on osannut toimia, kuten vain maailman yksi parhaista urheilijoista toimii: keskittynyt hiomaan heikkouksien sijaan vahvuuksia.

United-aikakautena Ronaldo iski osumia joka puolelta. Vapaapotkuja läheltä ja kaukaa, päällä, yhdellä yhtä vastaan -tilanteista ja räjähtävistä spurteista. Vapaapotkut tai kaukolaukaukset tuskin enää uppoavat, mutta Manchesterin lokakuisessa tiistai-illassa nähdään kokeneempi ja ikääntymisen tuomat realiteetit hyväksynyt, mutta kylmäverisesti yhä boksissa viimeistelevä viisinkertainen maailman paras pelaaja.

Maanantain lehdistötilaisuudessa Ronaldo tunsi selvästi kiitollisuutta vanhaa seuraa ja sen ilmapiiriä kohtaan.

– Kun lohko oli arvottu, muistelin, miten nautin ajastani ja kaikista voitetuista pokaaleista täällä. Sain rakkautta paljon osakseni noina vuosina, erityisesti Sir Alex Fergusonilta. Haluaisin osoittaa erityisen kiitokseni hänelle.

 

Lue myös:

    Uusimmat