Tuomas Virkkusen kommentti: Cristiano ja Alex – enemmän kuin ystävyyttä

Tänään entisellä kotistadionillaan Old Traffordilla pelaavan Cristiano Ronaldon aika Manchesterissa kulminoituu syvään ystävyyssuhteeseen, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen.

MAINOS

Manchester United - Juventus suorana lähetyksenä C More Sport 1:llä ja suoratoistopalvelussa tiistaina 21.55

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa Mestarien liigan toisen ottelukierroksen upeimmat maalit.

Cristiano Ronaldon paluu Old Traffordille on luonnollisestikin kerännyt jalkapalloilevan maailman huomion. Syitä tähän on useampia, mutta Ronaldolle itselleen on yksi ylitse muiden.

Fanien merkitystä ei tietenkään voi vähätellä, mutta aika Unelmien Teatterilla henkilöityi yhteen mieheen yli kaiken. Sir Alex Ferguson muokkasi Ronaldosta sen pelaajan, jonka tunnemme tänään.

Saapuessaan supertalenttina Ronaldo oli temppuineen, stepovereineen ja kikkoineen kuin suoraan sirkuksesta. Ferguson teki hänestä pelaajan, jossa miehen uskomattomat taidot palvelevat myös joukkuetta. Iän ja Fergusonin opastuksen myötä CR kasvoi vuosi vuodelta.

Tullessaan Ronaldo olisi halunnut pelata numerolla 28, millä pelasi myös Sportingissa. Sir Alex antoi numeron 7 alusta asti, koska uskoi että United-historian kenties maineikkain numero ei alista Ronaldoa, vaan päinvastoin.

Ronaldo ei säästynyt myöskään Fergien kuuluisilta ”hairdryer”-menetelmiltä. Erään Benficaa vastaan pelatun Mestarien liigan -ottelun jälkeen Fergie oli huutanut naama punaisena Ronaldolle tämän pelaavan vain itselleen eikä joukkueelleen. Kovaa rakkautta. Mutta se pehmeä rakkaus muokkasi kaksikon välit sellaisiksi, joita harvemmin nykypäivän jalkapallossa näkee.

Ronaldon oma isä kuoli alkoholiin jo Ronaldon ollessa nuori. Kuten monissa haastatteluissa Ronaldo on vuosia varrella todennutkin, Sir Alex oli/on kuin isä hänelle. Luotto miesten välillä vain syveni, kun Ronaldolla oli aikanaan perheensä kanssa vaikeita aikoja ja Fergie antoi jalkapalloilullisista työtehtävistä vapaata. Näitä palveluksia Ronaldo ei ole unohtanut, eikä unohda.

Kuten ei myöskään Fergie, joka on ollut katsomossa jälkeenpäinkin onnittelemassa henkilökohtaisesti Ronaldoa. Muun muassa Euroopan mestaruuden jälkeen ja viimeksi Cardiffin voitokkaan Mestarien liiga -finaalin jälkeen.

Legendat muokkaavat legendoja.

Lue myös:

    Uusimmat