Näkökulma: Unohtakaa väsynyt väite – Lionel Messi tuhoaisi vastustajat myös Valioliigassa

Verrattaessa Lionel Messiä ja Cristiano Ronaldoa keskenään, kuullaan usein argumentti: ”Messi ei pystyisi dominoimaan sateisena tiistai-iltana Valioliigassa Stoke Cityä vastaan.” MTV Sportin Anssi Shemeikka väittää toisin.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa Messin toinen osuma keskiviikkona Tottenhamia vastaan.

Lontoon keskiviikkoillassa muut tekivät mitä pystyivät, Lionel Messi mitä halusi. Tolpat ja maaliverkot ottivat osumaa, kun Messi pyyhki Tottenhamia hyvän syyskynnön jälkeistä peltoa paikoin muistuttaneella Wembleyn nurmella.

Messin vasen jalka puhui jälleen kirurgisen tarkasti läpi illan. Maalivahdit ja puolustajat vuorenvarmasti tietävät ”Kirpun” hakevan tempokuljetuksensa päätteeksi laukauksen käytännössä aina vasemmalle jalalle. Silti vastustajan puolustukset ovat toistuvasti lähinnä vain isännän alaisuudessa olevia renkejä.

Olkaamme kiitollisia, että saamme elää Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon aikakaudella. Kaksikon vertailu jatkukoon yläasteen välitunnilla, mutta iänikuinen argumentti argentiinalaisen kyvyttömyydestä tehdä taikojaan maailman kovimpana pidetyssä sarjassa, Valioliigassa, alkaa olla yhtä kyseenalainen kuin Messin ja Ronaldon tekemät veroilmoitukset.

Ronaldon hallittua peliä niin Manchester Unitedissa kuin Real Madridissa, Messin kohdalla on usein nostettu kritiikki tämän ympärille rakennetusta systeemistä ja ”kuplasta”. Argentiinalaisen on väitetty kehittyneen Barcelonassa ja Valioliigaa huomattavasti heikkotasoisemmassa Espanjan liigassa ilman todellista haastetta tai vastusta.

Pilataanpa hyvä tarina faktoilla. 31-vuotias Messi on maalannut 22 kertaa ja alustanut kuusi osumaa 28 ottelussa englantilaista joukkuetta vastaan. Se on enemmän kuin minkään muun maan joukkueita vastaan.

Messi on vuosien varrella riepotellut vuorotellen kaikkia Englannin suurimpia seuroja Manchester Citystä Chelseaan, Arsenaliin ja Manchester Unitedin kautta Tottenhamiin. Näkisin, että sateinen tiistai-ilta Stokessa muistuttaisi lähinnä pahoinpitelyä.

LUE MYÖS: Spurs-puolustaja häkeltynyt Lionel Messin kohtaamisesta: ”On taianomaista seurata häntä”

 

Lue myös:

    Uusimmat