Mercedes-pomo riensi puolustamaan Kimi Räikköstä estänyttä Lewis Hamiltonia: "Ei ole hänen vikansa"

Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff riensi puolustamaan F1-tallinsa tähtikuskia Lewis Hamiltonia sen jälkeen, kun tämä oli saanut kolmen lähtöruudun rangaistuksen Kimi Räikkösen estämisestä Itävallan GP:n aika-ajoissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Episodi sattui aika-ajojen avausosiossa, kun Hamiltonin mutkitteli hitaalla kierroksellaan Räikkösen tiellä ja Alfa Romeon suomalaiskuskin nopea kierros meni pilalle. 

Mercedes oli kertonut Hamiltonille Räikkösestä tiimiradiossa kahdesti, mihin nähden Wolffin puolustuspuheenvuoro on jokseenkin erikoinen.

– Sääntökirja sanoo, että jos estät jotain ja se on selvää, saat kolmen lähtöruudun rangaistuksen. Ajattelen, että se ei ole kuljettajan vika, koska tämä ei nähnyt häntä (toista kuskia), Wolff sanoi FormulaSpy-sivuston mukaan.

– Näitä sattuu, ja on olemassa ennakkotapaus, joten ajattelen, että meidän täytyy hyväksyä rangaistus.

Wolff jatkoi puolusteluaan.

– Näet, miten paljon aika-ajojen avausosiossa on ruuhkaa, monet yrittävät tehdä kierroksiaan. Siellä on 20 autoa, tällaista sattuu.

Hamilton putoaa lopulta lähtöruutusanktioiden jäljiltä toiselta sijalta neljänteen lähtöruutuun. Räikkönen puolestaan starttaa kisaan kuudennesta ruudusta, noustuaan pykälällä Haasin Kevin Magnussenin lähtöruuturangaistuksen myötä.


Lue myös:

    Uusimmat