"Tällaista olisi tarvittu aikaisemmin" – Vilander korosti Räikkösen ja Vettelin roolia Ferrarin riskionnistumisessa

C Moren asiantuntija Toni Vilander kehui Ferrarin aloitteellisuutta Brasilian GP:n lauantaisessa aika-ajossa ja nosti samalla esiin huomion: miksi tätä ei ole nähty enempää tällä kaudella?

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Pääkuvan videolla C Moren studiotiimin analyysiä Kimi Räikkösen aika-ajosta ja Ferrarin taktisesta ratkaisusta. 

Ferrari riskeerasi sateen uhkaamassa aika-ajossa, kun se kutsui Sebastian Vettelin ja Kimi Räikkösen renkaiden vaihtoon juuri ennen toisen osion ensimmäistä aikakierrosta. Superpehmeät kumit vaihdettiin pehmeisiin renkaisiin, kun muut kärkitallit olivat radalla superpehmeillä. 

Vettel ja Räikkönen onnistuivat lataamaan tauluun hyvät kierrokset, ja lähtevät huomiseen kisaan muita kovemmilla renkailla – jos startti tapahtuu kuivissa olosuhteissa.  

Aika-ajotaktiikka oli riski, mutta Vilander näki siinä positiivisen signaalin. 

– Ferrari teki vähän sellaisen redbullmaisen liikkeen. Red Bullilla on ehkä vähän pienempi painetila, mutta he ovat pystyneet viime kausina nopeilla liikkeillä kehittämään taktisia juttuja. Nyt Ferrari oli selkeästi aloitteen tekijä, ja tällaista olisi tarvittu jo paljon aikaisemmin.

– Nyt se meni hienosti, ja se sai heidät näyttämään hyvältä. Joskus se on mennyt pieleen, ja joskus on taas tilanteita, joissa tuntuu, että ajatellaanko siellä ollenkaan. Tuntuu, että pitäisi reagoida päivänselvään juttuun, mutta mitään ei tapahdu, Vilander kommentoi aika-ajon jälkeen. 

Video: Vettel ei saanut rangaistusta aika-ajon vaakaepisodistaan. Tuo päätös sai täystyrmäyksen C Moren studiotiimiltä. Juttu jatkuu alla. 


Itsekin Ferrarin väreissä kilpaileva Vilander on varma, että Vettel ja Räikkönen olivat päätöksessä avainasemassa. 

– Olen vakuuttunut siitä, että kun ulosmenokierrokselle mentiin superpehmeillä renkailla, niin kuljettajat antoivat sen palautteen, että rata on kuiva. Ei siinä muuta loogista selitystä ole. Ei sieltä (sade)tutkasta nähty sen minuutin aikana sen enempää asioita. Kuljettajat ajoivat kaksi sektoria ja sanoivat, että "mutteripyssyt valmiiksi, täältä tullaan", Vilander summaa.

Vettel lähtee kisaan toisesta ruudusta, Räikkönen neljännestä. Kaksi kärkiriviä täydentävät Mercedeksen paalumies Lewis Hamilton ja tämän tallitoveri, kolmannesta ruudusta starttaava Valtteri Bottas

Alla olevalla videolla Kimi Räikkönen kommentoi lauantaista aika-ajoaan ja läheltä piti -tilannetta Lewis Hamiltonin kanssa. 


Lue myös:

    Uusimmat