Miten tästä voi enää ampua ohi? Arsenalin tähdeltä karmaiseva moka lisäajalla – "En tiedä, miten epäonnistuin"

Arsenalin tähtihyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang sai kultaisen mahdollisuuden viedä Arsenal jatkoon Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Veto avopaikasta meni kuitenkin ohi maalin.

Arsenalin ja kreikkalaisen Olympiakosin välisessä Eurooppa-liigan ottelussa riitti draamaa, kun ottelupari venyi jatkoajalle Lontoossa pelatussa ratkaisevassa kohtaamisessa.

Jatkoajalla ottelun 113. minuutilla Pierre-Emerick Aubameyang vei lontoolaiset yhteismaalijohtoon ja toi kotijoukkueelle kiinnityksen jatkopaikkaan. Olympiakos antoi kuitenkin vastauksensa loppuhetkillä, kun Youssef El Arabi liukui pallon keskityksestä maaliin toiseksi viimeisellä peliminuutilla.

Kotiyleisön hetkittäiseksi riemuksi Arsenalille siunaantui vielä kultainen mahdollisuus jatkopaikkaan, kun pallo putosi Aubameyangille aivan avopaikkaan Olympiakosin maalin edessä. Ottelun pelikello tikkasi jo lisäajan lisäaikaa, kun gabonilainen pääsi virittämään laukaustaan.

Jollain ilveellä Aubameyangin veto kuitenkin painui ohi maalista, ja Olympiakos marssi otteluparista jatkoon. Arsenalin kärkimies saapui mokasta huolimattaan nöyrästi tv-kameroiden eteen selittämään tapahtunutta.

– Oloni on erittäin huono, silminnähden järkyttynyt Aubameyang kuvaili The Guardianin mukaan.

– Tällaista voi sattua. En tiedä, miten epäonnistuin siinä paikassa.

"Niin paljon pettymyksiä"

Eurooppa-liigasta putoamisen jälkeen Arsenalin kausi vaikuttaa valuvan kovaa vauhtia viemäristä alas. Valioliigassa joukkue on yhdeksäntenä ja jo seitsemän pisteen päässä neljännestä sijasta.

Entinen Arsenal-puolustaja Martin Keown ruoski Gunners-miehistöä BT Sportin asiantuntijana varauksetta torstaina Olympiakos-kompuroinnin jälkeen.

– Tässä esityksessä oli niin paljon pettymyksiä. Niin paljon epäammattimaisia esityksiä pelaajilta. Niin heikko ottelu Arsenalilta, Keown sanaili.

Keownin mukaan kesken kauden palkattu päävalmentaja Mikel Arteta on menettämässä otettaan miehistöstään.

– Ensimmäistä kertaa pelaajat eivät vastanneet managerin ohjeisiin, eikä manageri tiennyt, millaisia muutoksia hänen pitäisi tehdä.

Espanjalaisluotsi ei halunnut syyttää pelaajiaan tappiosta.

– Tämä sattuu paljon. Se on julmaa. Tämä on valtava pettymys, mutta samalla olen ylpeä pelaajistani, Arteta totesi Reutersin mukaan.

Arsenalin kausi jatkuu Valioliigassa sunnuntaina, kun se kohtaa Artetan edellisen työnantajan Manchester Cityn vieraissa.

Lue myös:

    Uusimmat