Valmentajilla keitti yli, tuomari puuttui välikohtaukseen – Mestarien liigassa viime vuonna loistaneen Ajaxin europeleille karu päätös

Ajaxin taival jalkapallon Eurooppa-liigassa päättyi pudotuspelien avauskierroksella Getafea vastaan. Vaikka amsterdamilaiset voittivat toisen osaottelun 2–1, Getafe eteni jatkoon yhteismaalein 3–2.

Eurooppa-liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Getafe oli voittanut avausosan kotonaan 2–0, minkä myötä Ajax lähti kotipeliinsä takaa-ajajana. Ottelu käynnistyi kuitenkin amsterdamilaisilta karmaisevasti, kun Jaime Mata pääsi puikkaamaan vieraat 1–0-johtoon jo viidennellä minuutilla.

Danilo nostatti Ajaxin toivoa tuomalla joukkueensa tasoihin kymmenennellä minuutilla maalin kulmalta.

16. minuutilla tunteet kuumenivat. Ajaxin maalivahti Andre Onana kaatui palloa tavoitellessaan Getafen Mathias Oliveran päälle, ja Oliver jäi maahan makaamaan kädet vatsan seudulla tuskainen ilme kasvoillaan.

Joukkueiden valmennukset kävivät kuumatunteista sananvaihtoa kentänlaidalla, ja sekä Ajaxin päävalmentajalle Erik ten Hagille että Getafen päävalmentajalle Pepe Bordalasille ojennettiin keltainen kortti.

Toisella jaksolla Getafen Olivera puski pallon Ajaxin vapaapotkusta omaan maaliin, mutta kun enempää osumia ei nähty, espanjalaiset etenivät jatkoon.

Ajax oli vielä viime kaudella karvan päässä edetä Mestarien liigan finaaliin, mutta nyt se pullahti kilpailussa ulos alkulohkovaiheen jälkeen ja pelit Eurooppa-liigassa päättyivät siis karusti heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.