23 ihmistä juhli yhdessä, 11 heistä sairastui koronaan – Husin apulaisylilääkäri: "Me olemme lähellä viime kevättä"

Joko koronan toinen aalto on alkanut? Erikoishaastattelussa Husin Lasse Lehtonen 8:41
Video: Joko koronan toinen aalto on alkanut? Erikoishaastattelussa Husin Lasse Lehtonen

Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalaisen mukaan joukkoaltistumiset ovat lisääntyneet heinäkuun puolivälin jälkeen selvästi. Altistumisia on tapahtunut entistä enemmän yksityistilaisuuksissa.

– Meillä on ollut tilaisuus, jossa 23:sta juhliin osallistuneesta on todettu 11 positiiviseksi, eli sairastuneeksi. Me olemme joissakin tilanteissa lähellä viime kevättä, jolloin ihmisiä sairastui tilaisuuksissa paljon ja osa jopa traagisesti menehtyi, Ruotsalainen toteaa.

Apulaisylilääkäri kertoo, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin päiväkodeissakin on tapahtunut viikon sisällä useita altistumisia. Hänen mukaansa viidessä eri päiväkodissa joko yksittäinen lapsi tai työntekijä on altistanut muita henkilöitä. Husin alueen koronatilanteessa on kuitenkin jotain positiivista.

– On hienoa, että hoivakotiepidemiat saatiin kuriin, hän lisää.

Heinäkuun puolivälin jälkeen altistuttu yksityistilaisuuksissa

Ruotsalaisen mukaan keväällä ja kesällä useita joukkoaltistumisia on tapahtunut esimerkiksi rakennustyömailla ja risteilyliikenteessä. Heinäkuun puolivälin jälkeen altistumiset ovat kuitenkin painottuneet muuallekin kuin yleisötilaisuuksiin. 

– Erityisesti täytyy huomioida nämä yksityisten henkilöiden juhlat.

– Suhtaudumme vakavasti tilanteeseen. Seuraamme sekä tartunnan lähteitä että niiden prosentuaalista osuutta kaikista todetuista tapauksista, Ruotsalainen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat