Mainos

Miten hoitajan sunnuntailisän leikkaus parantaa Suomen vientiä?

Perushoitajat ja poliisit kysyvät näinä päivinä, miten heidän sunnuntailisiensä alentaminen parantaa suomen kilpailukykyä.  

MTV Uutiset tiedusteli tätä kysymystä Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaukselta. Järventauksen mukaan kysymys on hyvin ymmärrettävä ja perusteltu. 

– Kyse on siitä, että tällä hankalalla toimenpiteellä voidaan vähentää julkisia menoja – tässä tapauksessa yli miljardin euron verran. Se osaltaan vaikuttaa meidän verotukseen, joka on taas vientiteollisuuden kustannustekijä. Ja tätä kautta myös julkisen sektorin työntekijät ovat viennin kilpailukykyä edistämässä, Järventaus selventää.

Jos hallituksen pakkotoimet toteutuvat, niin yrityksiltä odotetaan työpaikkoja. Järventauksen mielestä hallituksen laskelmat ovat oikealla suunnalla ja luvassa olisi lähivuosina kymmeniä tuhansia työpaikkoja. 

– Luulen että hallituksen piirissä olevat laskelmat ovat tässä suhteessa aikalailla oikealla hehtaarilla. Ehkä voidaan puhua mahdollisesti noin 50 000 uudesta työpaikasta muutaman vuoden kuluessa. Siis iso asia on kyseessä, kommentoi Järventaus. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.