Miten aikuinen voi löytää uusia ystäviä? Näin neuvoo lukijaraati: "Jos kiinnostusta on, toinen lähtee kyllä"

Moni kokee yksinäisyyttä työelämässä 7:40
KATSO MYÖS VIDEO: Moni kokee yksinäisyyttä työelämässä.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Olen menettänyt vuosien saatossa kaikki hyvät ystäväni, joiden kanssa yhteyden muodostaminen ei tunnu enää mahdolliselta. Haluaisin elämääni kuitenkin oikeita ystäviä, enkä pelkästään hyvän päivän tuttuja. Miten aikuisiällä voi muodostaa uusia ystävyyssuhteita? Mistä edes aloittaisin? Miten potentiaalista kaveria "pyydetään ulos"?" kysyy nimimerkki Kaverit hukassa.

Näin raati vastasi

"Itse olen ainakin aikuisiällä saanut parhaiten ystäviä samanhenkisistä työkavereista. Jos huomaa, että kiinnostuksen kohteet, huumorintaju ja arvomaailma kohtaavat, on siinä hyvä lähtökohta mennä vaikka joskus syömään, kahville tai muuta sellaista vapaa-ajalla."
– Nainen, 54, sinkku

"Pohjalla pitäisi olla jokin yhteinen kiinnostuksen kohde, joka ajaa yhteen. Kannattaa miettiä, aloittaisiko harrastuksen tai olisiko oman harrastuksen parissa jonkinlaista oheis- tai ryhmätoimintaa, jossa voisi tutustua muihin yksinäisiin." 
– Mies, 47, avioliitossa

"Olisiko sinulla joku harrastus, jonka tiimoilta voisit löytää samanhenkisiä ihmisiä? On helppo lähestyä ihmisiä, kun voi jutella yhteisistä kiinnostuksenkohteista."
– Nainen, 54, avioliitossa

"Kysy häntä lenkille tai leffaan. Siitä se lähtee."
– Mies, 37, naimisissa

"Mahdollisten harrastusten tai intressien kautta lähtisin purkamaan. Aikuisiällä ihmiset tuppaa olemaan valikoivia, niin jokin yhdistävä tekijä auttaa alkuun."
– Mies, 44, parisuhdestatus tuntematon

"Etsi samoista asioista kiinnostuneita esimerkiksi harrastuksista tai töistä. Jos jonkun kanssa klikkaa, sano suoraan, että olipas muuten mukava jutella, tahtoisitko joskus lähteä kahville tai muuhun juttuun mukaan? Jos kiinnostusta on, toinen lähtee kyllä."
– Nainen, 37, naimisissa

"Ystävyyttä voi löytyä yhdistyksistä, kursseilta, uudesta työpaikasta, markkinoilta tai netistä. Aloittaa keskustelun, uskaltaa puhua, hymyilee. Näin saattaa löytää uuden ystävän, jonka kanssa jakaa kokemuksia. Tsemppiä!"
– Nainen, 48, koirakaverin kanssa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat