Mitä tekee Kimi Räikkönen? Sopimus vielä vuodesta 2020, mutta tulevat muutokset mietityttävät: ”Ei tässä nyt mitenkään stressaa”

Kimi Räikkösen jatko F1-sarjassa kauden 2020 on pitkälti kiinni siitä tunteesta, joka hänelle ensi vuoden aikana muodostuu. Seuraavan sääntömuutoksen arvailu on hänestä vielä hyödytöntä ennen kuin autot saadaan lopulta radalle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen teki vuosi sitten Ferrarilta lähdettyään Alfa Romeon kanssa kaksivuotisen sopimuksen, jonka ensimmäinen kausi päättyy tänä viikonloppuna Abu Dhabissa.

Kausi on ollut Alfa Romeolta varsin kaksijakoinen, kun vahvan alun jälkeen koitti erittäin vaikea syksy. Myös huhut pääsponsorin panostuksesta ovat aiheuttaneet epävarmuutta Sauberina aiemmin tunnetun tiimin yllä.

Räikkönen ei kuitenkaan ole vaivannut päätään tulevaisuutta miettimällä.

– No kai se (päätös) on ennen sitä vuotta tehtävä jossain kohtaa, mutten ole edes miettinyt sitä, Räikkönen toteaa lakonisesti C Moren haastattelussa.

– Katsotaan nyt ensi vuosi, ja mitä siinä sitten tapahtuu sun muuta. Ei tässä nyt mitenkään stressaa näistä asioista – eikä muutenkaan. Kyllä se selviää sitten jonain päivänä, että mitä tapahtuu.

Kaudesta 2021 odotetaan F1-sarjaan isoa murrosta, kun autojen aerodynamiikkaan tulee merkittäviä muutoksia. Kaikessa tähdätään parempaan kilpailuun kuskien välillä, mutta tämänkään muutoksen varmuudesta ei ole takuita.

– En tiedä, kuinka paljon sitten loppupeleissä F1 muuttuu. Paperilla pitäisi olla isoja muutoksia, ja toivotaan toisaalta, että onkin sitten, kun autot ovat ensimmäistä kertaa radalla.

– Nyt on ihan turha lähteä spekuloimaan ennen kuin niillä ajetaan ja nähdään, että onko se helpompi seurata vai ei. Se on vähän turhaa höpöttää liikaa ennen kuin ne saadaan radalle, Räikkönen tuumii.

Lue myös:

    Uusimmat