F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1:ssä tehdään viikonloppuna historiaa, Kimi Räikkönen esitti asiasta humoristisen huomautuksen – "Ehkä se nyt todistetaan"

2:01
Kimi Räikkönen uskoo, että Alfa Romeon hihasta löytyy ässä vauhdin parantamiseksi.

Tuleva viikonloppu on ensimmäinen kerta F1-sarjan 70-vuotisessa historiassa, kun jollakin radalla ajetaan saman kauden aikana toinenkin MM-osakilpailu.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kimi Räikkösen edustama Alfa Romeo lienee yksi niistä talleista, jotka eivät pane lainkaan pahaksi siitä, että Red Bull Ringillä kilpaillaan vielä toistamiseenkin.

Alfa Romeo oli viikko sitten suurissa ongelmissa lauantain aika-ajoissa, mutta sunnuntain kisavauhti oli huomattavasti parempaa. Antonio Giovinazzi kuittasi yhdeksännellä sijalla kaksi MM-pistettä, ja Räikkönenkin oli keskeyttäessään noussut 19. sijalta 11:nneksi.

Räikkönen keskeytti 54. kierroksella, kun hänen oikea etupyöränsä irtosi yllättäen pian varikkopysähdyksen jälkeen.

Tulevana viikonloppuna Alfalle ja muille talleille tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus yrittää korjata vanhat virheet ja kohentaa kurssiaan. Räikkönen lähestyy asiaa huumorin keinoin.

– Yleensä joka kisan jälkeen on niin, että "jos olisi sitä tai tätä tehnyt eri lailla tai olisi pitänyt tehdä näin ja noin". Ehkä se nyt todistetaan, että toimiiko se miettiminen vai ei, Räikkönen veisteli C Moren haastattelussa.

– Nyt on hyvä mahdollisuus kokeilla ja yrittää oppia uutta. Katsotaan sitten, muuttaako se mitenkään tallien järjestystä.

Koronaa varten tehdyt poikkeusjärjestelyt tekevät alkukauden kilpailuista muutenkin poikkeuksellisia.

– Varmaan kaikilla on vähän rauhallisempi flow täällä. Ei työnteko itsessään ole muuttunut mihinkään. Vähemmän ihmisiä pyörii varikolla, että vähän rauhallisemmin saa mennä, varsinkin kun tullaan ja mennään radalta pois. Mutta eipä se itse työnteko ole muuttunut miksikään, Räikkönen sanoo.

– Paikkana tämä nyt on muutenkin ehkä muita hiljaisempi, tällainen maalaispaikka. En tiedä, miten se sitten toimii, hotelleilla sun muilla, kun mennään esimerkiksi Unkariin. Voi olla vaikeampaa, kun ei kukaan halua ehdoin tahdoin itseään altistaa millekään.

Unkarissa ajetaan ensi viikolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja