Kimi Räikkösen Alfa Romeolle takapakkia lupaavan alun jälkeen: ”Emme varmaankaan ole valmiita ensimmäiseen kisaan”

Toisen talvitestiviikon vastoinkäymiset ovat hillinneet Kimi Räikkösen Alfa Romeo -tallin odotuksia F1-kauden avaavaa Australian GP:tä kohtaan. Räikkönen uskoo yhä, että autosta voi yhä saada irti hyviäkin tuloksia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Alfa Romeo teki vaikuttavan sisääntulon tuomalla Barcelonan testiradalle jo hyvin pitkälle vietyjä aerodynaamisia ratkaisuita, mutta jälkimmäisellä testiviikolla päivitykset eivät menneet nappiin.

Tuolloin Räikkösen kerrottiin hylänneen autoon tehdyt muutokset, mikä tietysti tarkoittaa, ettei kehityspolku heti parin viikkoa myöhemmin ajettavaan Melbournen kisaan ole mennyt aikataulussa.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur vahvistaa C Moren haastattelussa testeissä otetun takapakin.

– Testien viimeinen viikko oli meille vaikea emmekä varmaankaan ole valmiina ensimmäiseen kisaan, mutta kausi on pitkä eikä meidän tarvitse keskittyä liikaa Melbourneen.

– Ajattelee seuraavaa 20 kisaa, emme vain yhtä viikkoa, Vasseur kommentoi.

Vasseur: En ole kamalan luottavainen

Räikkösen kiinnittämisen ja isojen henkilöstörekrytointien myötä odotukset Alfa Romeota kohtaan ovat nousseet kauden alla. Tallipomo Vasseur ei lähde julistamaan mitään virallista tulostavoitetta kauden avaavaan kisaan.

– Odotuksia tulee ulkopuolelta, mutta myös tallin sisältä. Kaikki ovat enemmän kuin keskittyneitä työhönsä ja painavat helvetisti duunia, hän sanoo.

– On erittäin vaikea ennustaa enkä ole kamalan luottavainen ensimmäisestä kisasta, mutta meidän täytyy kerätä pisteitä joka viikonloppu päästäksemme tavoitteeseemme, Vasseur myöntää.

Räikkönen: Työtä jatkettava joka tapauksessa

Kimi Räikkösellä työt alkavat tosissaan perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa ajettavista harjoituksista, joiden jälkeen ollaan taas hiukan viisaampia auton potentiaalin suhteen.

– Vaikea sanoa, kun ei olla metriäkään ajettu, että mitä me saamme irti ja mitä ei. Varmaan, jos saadaan kaikki, mitä autosta on mahdollista, niin voidaan saada hyviäkin tuloksia, mutta ihan turha tästä lähteä arvailemaan, Räikkönen toteaa.

– Oli se tulos sitten mikä tahansa, ei auta muu kuin tehdä hommia ja parantaa autoa joka päivä ja joka kisaan.

Lue myös:

    Uusimmat