Jatkuuko ura? Kimi Räikkönen torppasi epäilykset tämän kauden vaikutuksesta motivaatioon: "Sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa"

Kimi Räikkönen ei ole vielä tehnyt päätöstä tulevaisuudestaan. Hänen kaksivuotinen Alfa Romeo -sopimuksensa päättyy tämän kauden jälkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkösen, 40, uran jatkolla on spekuloitu F1-piireissä jo vuosien ajan. Räikkösen intohimo ajamista ja kilpailemista kohtaan on ollut vuosi toisensa jälkeen niin korkealla tasolla, että ura on venähtänyt jo 18 kauden mittaiseksi.

Intohimo on kantanut myös sen jälkeen, kun Räikkönen vaihtoi voitoista taistelleen Ferrarin kauden 2018 jälkeen Alfa Romeoon, joka taistelee parhaimmillaankin vain pistesijoista.

Hyppäys kärkisijoilta keskikastiin ei Räikkösen mukaan ole tuntunut mitenkään merkittävältä.

– Ei se ole erilaista, tulee vain kilpailtua eri talleja ja autoja vastaan. Yleisesti ottaen tilanne on sama riippumatta siitä, missä ajaa. En näe, miksi ajatustapaa pitäisi muuttaa; yritämme aina tehdä parhaamme ja sijoittua niin korkealle kuin mahdollista, Räikkönen sanoi torstain lehdistötilaisuudessa.

Intohimoa siis riittää, vielä, mutta minkälaisia ajatuksia Räikkösellä on tässä vaiheessa uransa jatkosta? Räikköseltä kysyttiin torstaina, vaikuttaako hänen tulevaan päätökseensä se, että Alfa Romeo on hieman menettänyt asemiaan viime vuodesta; Ferrarin voimayksikkö ei ole tehojen puolesta samalla tasolla kuin vuosi sitten, joten taistelu muita keskikastin talleja vastaan on nyt vaikeampaa.

– Ei, Räikkönen tokaisi ykskantaan ja pyöritteli päätään.

– Mitä tahansa tapahtuu, mikä tahansa päätökseni on, sillä ei ole mitään väliä, mitä tulokset ovat tällä kaudella tai mitä säännöt ovat ensi vuonna. Sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Lehdistötilaisuutta juontanut Tom Clarkson yritti vielä udella Räikköseltä, milloin uran jatkoon liittyviä päätöksiä on syytä odottaa – siinä kuitenkaan onnistumatta.

– Tästä taidettiin kysyä viime kisassa, Räikkönen vastasi.

– Ennen ensi vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat