Kimi Räikkösellä yhä kunnianhimoinen tavoite päätöskisaan – ”Taas vähän helpompi hengittää”

Kimi Räikkönen pitää Brasilian F1-kisan neljättä sijaa tiimille tärkeänä valmistajien MM-sijoituksen takia, mutta henkilökohtaisesti hän ei juuri suorituksesta syttynyt.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alfa Romeo sai äärimmäisen vaikean syksynsä jälkeen loistavan tuloksen, kun Räikkösen perässä tallikaveri Antonio Giovinazzi tuli Interlagosissa maaliin viidentenä.

Tallin sijoitus valmistajien MM-sarjassa oli vain ehtinyt romahtaa jo kahdeksannelle sijalle, mutta Räikkönen näkee taistelun olevan yhä kesken. Racing Point on kymmenen pistettä edellä ja Haas jo 29 pinnaa takana.

– Viime kisa oli hyvä, mutta se on vähän myöhäistä nyt. Katsotaan nyt, pieni mahdollisuus olisi yksi sija nousta, jos saadaan hyvät tulokset ja vähän ehkä toinen tiimi epäonnistuu, Räikkönen ennakoi C Moren haastattelussa ennen Abu Dhabin päätösviikonloppua.

Urallaan palkintopallijuhliin tottuneelle Räikköselle Alfa Romeon nostaminen korokkeelle olisi ollut loistava teko, mutta henkilökohtaisesti hän ei sitä juuri miettinyt.

– No en mä tiedä, onko itselle niin kauhean (iso asia), mutta totta kai sitä on koko ajan yritetty tehdä hyviä tuloksia. On se itsellekin mukavampi, kun menee hyvin viikonloppu, kun lennät pitkän matkan ja tulet kotiinkin sieltä, Räikkönen myöntää.

– Tietenkin tiimille tärkeää. Sitten ei tarvitse murehtia, ettei Haas pääsisi meidän edelle, vaikka näissä viimeisissä kahdessa kisassa. Ja pieni mahdollisuus tuohon edellä menevään tiimiinkin vielä.

”Ei nyt mitään hirveää stressiä ainakaan”

Ensimmäinen kausi pienemmissä ympyröissä viiden vuoden Ferrari-pestin jälkeen alkoi Räikkösen kohdalla loistavasti, kun hän toi Alfa Romeon MM-pisteille neljässä ensimmäisessä kisassa. Kuherruskuukausia jälkeen Räikköselläkin alkoi olla vaikeaa.

Pitkienkin epäonnistumisjaksojen jälkeen Räikkönen vaikuttaa tyytyväiseltä päätökseensä jatkaa vielä uraansa Alfa Romeolla.

– Ihan mukavaa on ollut, mutta totta kai, kun halutaan kehittyä ja mennä lujempaa ja saada parempia tuloksia, niin ei siellä kenelläkään ole ollut hymy herkässä viime aikoina, mutta totta kai viime kisan jälkeen on taas vähän helpompi hengittää kaikkien.

– Olen (nauttinut edelleen ajamisesta), mutta totta kai ne kisat, kun menee huonosti, niin ei (siitä) kukaan nauti. Se nyt on ihan fakta, että ainahan kaikilla on parempi fiilis, mitä parempia tuloksia tulee tai jos saadaan pisteitä. Tietenkin realistisia ollaan oltu koko ajan, että mihin meillä on mahdollisuudet.

– Ei nyt mitään hirveää stressiä ainakaan ole ollut. Alkukausi oltiin suht hyviä. Totta kai olisi voinut parantaa monessa paikkaa, mutta tiimimestaruussijoituksen kannalta oltiin ihan hyviäkin. Sitten on ollut vähän vaikeampia hetkiä, niin se on tietenkin vähän harmi, Räikkönen ynnää.

Lue myös:

    Uusimmat