“Mitä täällä Tokiossa tapahtuu?” – Sara Kuivisto kertoi yksityiskohdasta, josta tajusi olevansa merkattu nainen 

4:13
Video: Sara Kuivisto jatkaa hirmuliekkiään Tokiossa - kolmas SE ja välieriin 1 500 metrillä

"Mitä täällä Tokiossa tapahtuu?"

Näin Sara Kuivisto puuskaisi, kun hän saapui haastattelualueelle 1 500 metrin välieräpaikan varmistaneena. Aina kun hän on mennyt Tokiossa radalle, tuloksena on ollut Suomen ennätys. Ensin kahdesti 800 metrillä, tänään tonnivitosella. Uusi SE on nyt 4.04,10.

Jo juoksusta näki, että Kuivisto on ottanut juoksijana olympiamatkan aikana järisyttäviä harppauksia. Hän juoksi keskipakassa, kunnes piti kiristää ja hoitaa itsensä jatkoon.

– Se ei tuntunut miltään, hyvä että hengästytti maalissa. Tämä oli minulta kyllä napakymppijuoksu, taktisesti ihan loistava. Maltoin alun ja luotin 150-prosenttisesti omaan loppukiriin. Ei lopussakaan tarvinnut juosta ihan täysiä. Helppo nakki, Kuivisto summasi juoksunsa.

29-vuotias porvoolainen sanoi, ettei kaksi 800 metrin juoksuakaan tuntuneet missään. Hän jahtasi molemmilla matkoilla Suomen ennätystä vuosikausia, ja myöntikin jo Tokiossa, että alkoi väsyä jatkuviin kysymyksiin niiden rikkomisesta. Tonnivitosen ennätys syntyi jo ennen Tokiota, ja nyt uusia paukkuu jatkuvalla syötöllä. Missä rajat oikein menevät?

– En minä tiedä, ei mitään hajua. Se jää arvoitukseksi, mutta pitää toivoa, että nähdään, hän sanoi.

Kroppa ja mieli ovat vahvempia kuin koskaan. Kuiviston olemus haastattelualueilla huokuu sitä, ettei hän koe mitään eikä ketään liian suureksi haasteeksi. Hän on puhunut suoraan, että tulokset ovat mahdollisia, kun hän on päässyt maailman kovimpien seuraan. Juoksija on varma, että näillä näytöillä hän alkaa viimein saamaan kutsuja ulkomaille koviin kisoihin.

– On niin älyttömän vahva olo ja itsetunto on niin korkea kuin voi olla. Kyllä on kiva verryttelykentällä verkata, kun 800 meni niin hyvin. Jopa brittien team leader tuli kehumaan, että kyllä oli hieno juoksu kasilla. Kyllä se nostattaa itsetuntoa, rupean olemaan vähän merkattu nainen, enkä vaan joku Kuivisto jostain hornantuutista, hän sanoi.

Kuivistolla on realistinen mahdollisuus päästä 1 500 metrillä olympiafinaaliin. Kuiviston välierä juostaan keskiviikkona klo 13.12 Suomen aikaa. Samassa erässä juoksee muun muassa Hollannin suuruus Sifan Hassan, joka selvisi jatkoon, vaikka kaatui alkuerässään. Hassanin ennätys on hurja 3.51,95.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja