Asiantuntija lataa hurjan ennustuksen Sara Kuivistosta – "Siellä on hirveä flow päällä"

12:38
Katso videolta Mika Järvisen kommentit Suomen yleisurheilujoukkueen suorituksista Tokion olympialaisissa.

Suomalaisjuoksija Sara Kuivisto on esittänyt loistokkaita otteita Tokion olympialaisissa. C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen sanoo, että kaksi kertaa Suomen ennätystä 800 metrillä parantanut voi nipistää 1500 metrin alkuerässä Suomen ennätyksestä useamman sekunnin.

Kuivisto oli olympiakisojen 800 metrin välierien 11:s ja hän juoksi ensimmäisenä suomalaisnaisena alle kahden minuutin. Kuivisto nipisti olympiakisoissa yli sekunnin Tuuli Merikoski-Siliuksen yli 30 vuotta vanhasta Suomen ennätyksestä. Seuraava koitos on edessä maanantaina, kun Kuivisto juoksee 1500 metrin alkuerissä.

– Siellä on hirveä flow päällä. Kunto on hyvä. Olisin pettynyt ja Sara samaten, jos ei juokse alkuerissä Suomen ennätystä. Se, mihin se riittää, niin se nähdään sitten, kun kaikki alkuerät on juostu, Järvinen sanoo.

Kuivisto rikkoi kesäkuun lopussa Vaasassa Sinikka Tyynelän peräti 44 vuotta vanhan 1500 metrin Suomen ennätyksen reilulla kuudella kymmenyksellä. Järvinen iskee pöytään kovan ennustuksen.

– Veikkaan, että Suomen ennätystä voidaan parantaa jopa 2-3 sekuntia, Järvinen toteaa.

Useamman sekunnin parannus merkitsisi uuden Suomen ennätyksen lisäksi sitä, että hän ottaisi ison harppauksen tämän kauden maailmantilastossa. Kuivisto on tällä hetkellä sijalla 54. 2-3 sekunnin parannus nostaisi hänet 30 parhaimman joukkoon. Kolmen sekunnin parannus nostaisi Kuiviston Euroopan tämän kauden tilastossa viiden parhaan joukkoon.

Kuiviston alkuerä on vuorossa maanantain vastaisena yönä kello 3.35 Suomen aikaa.

Katso pääkuvan videolta Mika Järvisen analyysit Tokiossa jo esiintyneiden yleisurheilijoiden suorituksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja