Mitä Red Bullin johtoportaassa sovittiin? Tallipäällikkö puhui aiemmin täysin eri sävyyn, mutta väittää nyt kuskipäätöksen tapahtuneen yksimielisesti

Tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan Red Bullin F1-tiimissä vallitsi täysi yksimielisyys siitä, että Alexander Albon on nostettava kisakuskiksi Pierre Gaslyn tilalle jo kesken kuluvan kauden. Julkisuuteen ja Gaslylle itselleen annettiin kuitenkin Unkarin GP:n jälkeen täysin toisenlainen kuva.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull tiedotti kuskivaihdoksesta viikko elokuun kesätauon alkamisen jälkeen. Sitä ennen Horner oli jo vahvistanut Unkarissa, että Gasly jatkaaMax Verstappenin tallikaverina kauden loppuun asti.

Ranskalaiskuski Gasly puolestaan kertoi kesälomalta palattuaan, että tieto tallipaikan siirtymisestä Toro Rossolle ilmoitettiin hänelle vasta kyseisenä aamuna, jolloin tiedote lähti maailmalle. Tätä ennen hänellekin oli vakuuteltu töiden jatkumisesta kauden loppuun asti.

Red Bullilla neuvonantaja Helmut Marko on saanut perinteisesti melko vapaat kädet kuskipäätösten tekemiseen, mutta Hornerin mukaan asia voi tulla vielä ylemmältä taholta.

– Loppujen lopuksi päätöksen tekee Dietrich (Mateschitz). Tämä on hänen tiiminsä, Horner kommentoi Crash.netin mukaan viitaten Red Bullin perustajaan ja omistajaan.

– Totta kai hänelle annetaan suosituksia. Puhuimme asiasta keskenämme, Helmut ja minä. Keskustelimme siitä insinööritiimille ja (pääsuunnittelija) Adrian Neweyn kanssa eikä kukaan ollut siitä eri mieltä, Horner paljastaa.

Spekulaatioissa pyöri myös toinen Toro Rosson kuski Daniil Kvjat, joka on urallaan saanut jo kertaalleen potkut Red Bullin molemmista tiimeistä, mutta venäläinen on aina palannut takaisin. Nyt häntä seurataan jälleen Red Bullin vuoden 2020 paikkaa jaettaessa.

– Harkitsimme tietysti myös Daniilia, koska hän tekee erinomaista työtä Toro Rossolla tällä kaudella, mutta siihen vaikutti muutama asia, Horner toteaa.

Alexander Albon teki Belgiassa vahvan sisääntulon noustessaan moottorirangaistuksen jälkeen aina viidenneksi asti.

– Minusta tämä on laittanut tallissa jokaisen askeleihin puhtia, Horner sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat