”Ei pitäisi kilpailla Alfa Romeoiden ja McLarenien kanssa” – F1-kuskin täysi näkymättömyys korpeaa Red Bullia

Jatkuvissa vaikeuksissa ollut F1-kuski Pierre Gasly saa edelleen jatkaa Red Bullilla kauden loppuun, mutta tiimipomo Christian Hornerin mukaan sijoitusten pitää alkaa olla auton edellyttämällä tasolla.

Gasly on edelleen ilman palkintopallisijoituksia kauden puolivälissä, vaikka tiimikaveri Max Verstappen on onnistunut voittamaan jo kaksi kisaa. Ranskalainen on MM-sarjassa kuudentena hurjalla 63-156-piste-erolla Verstappeniin.

Saksan GP:n kolarointinsa jälkeen Gasly oli Unkarissa kuudes. Red Bull -pomo Helmut Marko vaati nuorukaiselta näyttöjä viimeisistä kisoista ennen kesätaukoa, mutta sellaisia ei saatu.

Tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan suunnitelma Gaslyn kanssa pitää silti.

– Tarkoituksemme on pitää hänet autossa kauden loppuun asti, mutta tarvitsemme kipeästi häntä tajuamaan enemmän auton potentiaalista, Horner kommentoi Motorsport.comin mukaan.

– Se oli turhauttava viikonloppu Pierrelle. Startti ei ollut mahtava, ensimmäinen kierros ei ollut mahtava eikä meidän pitäisi ajaa kilpaa Sauberien (Alfa Romeon) ja McLarenien kanssa.

– Tarvitsemme hänet kilpailemaan Ferrarien ja Mercedesten kanssa. Teemme kaikkemme auttaaksemme häntä siinä, Horner jatkoi Unkarin kisasta.

Tiimi tarvitsee paitsi MM-pisteitä, myös Verstappenille apua kärkitaisteluihin. Yksin jääminen kahta Mercedestä tai Ferraria vastaan on vaikeaa, sillä vastustaja pystyy hajauttamaan taktiikkansa, jolloin yleensä toisen kohdalla ainakin onnistutaan.

– Ongelma on siinä, ettei hän ole ollenkaan mukana kamppailussa. Se, ettei meillä ole kärkitaistelussa kahta autoa, vahingoittaa meitä, varsinkin valmistajien MM-sarjassa. Olemme saaneet samoja pisteitä kuin Ferrari radoilla, joilla meidän olisi pitänyt saada heitä enemmän, Horner muistuttaa.

Red Bullilla ei silti suunnitella äkkinäisiä muutoksia kuskikalustoon. Loppukausi menisi kuitenkin uuteen totuttelussa myös mahdolliselta korvaajalta.

– Hän tarvitsee minusta aikaa kesätauolla, ja hänen pitää miettiä omaa kauden alkupuolikastaan ja ottaa opiksi toiselle puoliskolle. On meille elintärkeää, jos aiomme edes yrittää Ferrarien saavuttamista, että hän tulee maaliin paremmilla sijoilla, Horner kritisoi.

Lue myös:

    Uusimmat