F1-kärkitallin pomolta hämmentäviä kommentteja – saako ranskalaiskuski potkut vai ei?

F1-sarjassa isoin kuskispekulaatio liittyy tällä hetkellä Red Bullilla ajavaan Pierre Gaslyyn, jonka alkukausi on mennyt penkin alle. Toro Rossolta Red Bullin ykköstalliin nostettu Gasly on jäänyt pahasti tallikaverinsa Max Verstappenin jalkoihin. Ranskalaiskuskin Gaslyn tulevaisuuden ylle on nostettu isoja kysymysmerkkejä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alkukauden kahdeksasta kisasta Gasly on kerännyt kasaan vain 37 pistettä. Samaan aikaan Verstappenin saalis on ollut 100 pistettä.

Gaslyn nihkeät otteet ovat johtaneet huhumyllyyn, jossa esille on nostettu erityisesti venäläisen Daniil Kvjatin nimi.

Kvjatia on pidetty Gaslyn potentiaalisimpana korvaajana. Lisää vettä myllyyn löi Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost.

– Olisin iloinen, jos Daniil palaisi Red Bullille. Miksi? Koska mielestäni hänellä on vaadittavaa, Tost sanoi F1:n oman podcastin, ”Starting Gridin” haastattelussa.

Nyt Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko toi oman näkemyksensä koko pyörittelyyn.

Vastine oli… sangen hämmentävä.

Marko kun lateli pöytään hyvin kaksijakoisia näkemyksiä.

– Meillä ei ole mitään mielenkiintoa vaihtaa häntä (Gaslyä) mihinkään. Gasly on tehnyt yhteistyötä nuoren kisainsinöörin kanssa. Hän (Gasly) menetti itseluottamuksensa jo Barcelonan talvitesteissä, kahden eri ulosajon ja kolarin myötä. Pitää muistaa, että hän on ajanut myös vahvoja kisoja. Teemme yhteistyötä sen suhteen, että saisimme vietyä häntä eteenpäin, Marko totesi Itävallan GP -viikonlopun alla, Motorsport-Magazinin haastattelussa.

Markon puheissa hämmentävä elementti oli se, että hänen mukaansa Red Bull aikoo tehdä päätöksiä Verstappenin tämän kauden tallikaverin suhteen ”syyskuussa tai lokakuussa”.

Tällä Marko viittasi siihen, että mahdolliset kuljettajamuutokset kohdistuisivat F1:sten kesätauon jälkeiseen ajankohtaan. F1-sarjan kesätauko on ohjelmassa Unkarin GP:n jälkeen elokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat