Red Bull -pomo mokasi – F1-sarjassa yhä yksi iso kuljettajapaikka jakamatta

Kauden 2020 F1-kuljettajapalapeli on ollut lähestulkoon valmis jo tovin ajan. Ilmoilla on yhä muutamia ”keskijoukkoon” liittyviä kysymysmerkkejä. Sama koskee myös yhtä kärkitallia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Energiajuomajätti Red Bull ei ole vielä vahvistanut sitä, että miten se jakaa yhteensä kolme paikkaa Red Bullilla ja Toro Rossolla. Näistä Red Bullilla kysymysmerkit liittyvät siihen, että kuka ajaa hollantilaisen Max Verstappenin tallikaverina ensi kaudella. Tämä puolestaan määrittää sen, että ketkä kaksi "muuta" ajavat Toro Rossolla.

Red Bullin neuvonantaja ja kuljettajavalinnoista päättävä Helmut Marko lipsautti aiemmin, että kuljettajavalinnat vahvistettaisiin Meksikon GP:n jälkeen. Tämä kisa ajettiin viime viikonloppuna.

– Tein virheen, kun sanoin niin, Marko myöntää Autosportille.

– Ajattelin silloin, että Meksiko ajettaisiin USA:n GP:n jälkeen. Todellisuudessa se meni toisin päin.

– Olemme vahvistaneet, että kaikki kolme kuljettajaa (Alexander Albon, Pierre Gasly ja Daniil Kvjat) jatkavat meillä. Maxin tilanne on ollut selkeä koko ajan. Meillä ei ole mikään kiire, kun päätämme, että kuka ajaa missäkin tallissa, Marko jatkoi.

Red Bull teki kesken kauden kuljettajaliikkeitä, kun se siirsi Gaslyn takaisin Toro Rossolle ja nosti thaimaalaisen tulokaskuljettajan Albonin ”ykköstalliin”.

Kesätauolla tapahtuneen siirron jälkeen Albon on ollut vakuuttavassa iskussa. Vertailun vuoksi Albon on kerännyt enemmän pisteitä kuin Verstappen sinä aikana, kun hän on ajanut Red Bullilla. Belgian GP:stä lähtien Albon on kerännyt kasaan 58 pistettä, kun taas Verstappen on jäänyt 39 pisteeseen.

– Suzukasta lähtien Albon on näyttänyt, että hän on lähes yhtä nopea kuin Max, Red Bullin neuvonantaja Marko kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat