Mitä parkkipaikan liikennemerkissä lukeva "24 h" oikeasti tarkoittaa? – "Tärkeä muistutus"

Mikä on ollut ikimuistoisin selitys väärästä pysäköinnistä? 4:58
Mikä on yleisin pysäköintivirhe, josta sakkoja jaetaan? Tähän ja moniin muihin kysymyksiin vastaamassa Helsingin kaupungin kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila.

Helsingin kaupunki on jaellut pysäköintivirhemaksuja luvattoman pitkään samassa paikassa seisseille autoille. "24 h" ei suinkaan tarkoita esimerkiksi ympärivuorokautista pysäköintioikeutta, vaikka moni jättääkin autonsa seisomaan tällaiseen paikkaan useiksi päiviksi.

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta on joutunut huomauttamaan sosiaalisessa mediassa, mitä pysäköinnin 24 tunnin aikarajoitus tarkoittaa.

– Tärkeä muistutus. 24h aikarajoitus tarkoittaa, että auton saa pysäköidä ainoastaan 24 tunnin ajaksi. Tämän jälkeen auton pitää siirtyä, pysäköinninvalvonta kirjoitti Instagramissa.

Tällä kertaa sääntöjä on jätetty noudattamatta Sörnäisissä Lautatarhankadun pysäköintialueella, jossa moni auto on ollut pysäköitynä maanantaista lähtien.

– Sallittu pysäköintiaika on ylittynyt moninkertaisesti, pysäköinninvalvonta kertoi perjantaina.

Luvattoman pitkään parkissa olleille autoille on pysäköinninvalvonnan mukaan määrätty pysäköintivirhemaksuja sekä siirtokehotuksia.

– Jos tunnet piston sydämessäsi, kannattaa käydä Lautatarhankadulla tarkistamassa oman autosi tilanne.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat